Gill Sir Alex Ferguson munkásságát méltatja

David Gill az MUTV-nek beszélt a Sir Alex melletti életrõl...


Mint a Manchester United vezérigazgatója nagyon szoros munkakapcsolatban állok Alex-szel már hosszú évek óta. Ezalatt az idõ alatt egy igen jó, a kölcsönös bizalmon alapuló barátság alakult ki köztünk, ami nagyban segíti, hogy hatékonyan tudjunk együtt dolgozni. Mindent megbeszélünk és gyakran már kimondatlanul is tudjuk egymás gondolatait. Úgy érzem, hogy ez a remek baráti és munkakapcsolat mindenképpen hozzájárult a klub sikereihez.


 A sport világában - ahol a dolgokat általában rövidtávon mérik - hogy valaki 25 évig tartó siker sorozatot érjen el, egyszerûen fenomenális. A napokban rengeteg magasztos jelzõvel, szuperlatívuszokkal illeték már elõttem Alex munkásságát, amit teljes mértékben ki is érdemelt a 25 év alatt. Õszintén szólva én nem nagyon találok már rá szavakat, amivel méltathatnám az õ elképesztõ ambícióját és gyõzni akarását, ami végig kísérte egész pályafutása alatt. Elképesztõ teljesítményt produkált. Hihetetlen, hogy 25 éven keresztül az életében mindig az elsõ helyen állt nála a Manchester United. Talán ez lehet sikerességének a titka. Mindenki láthatja a azokat a rekordokat, amiket elért. Nincs még egy olyan vezetõ a sporttörténelmében akiknek ilyen hosszú idõn keresztül sikerült volna ilyen remekül irányítani a klubját. Egyértelmû hogy 25 év alatt többször újjá kellet építeni a csapatot, és õ mindig a legjobb idõben,a legnagyobb tehetségeket hozta a klubhoz, amivel sikerült elérnie ezt a hosszú idõn keresztül tartó siker sorozatot.


 A sport világa rengeteget változott 25 év alatt, de Alex képes volt mindig a megújulásra és ez igazán fantasztikus . Õ mindvégig versenyképes maradt, motivált és mindig nyerni akar. Ezek azok a tulajdonságok, ami miatt sikeres tudott maradni, de emelett õ egy rendkívül szellemes és humoros ember. Több már terület is érdekli, mint a versenyzés, a jó borok és az amerika történelem. Alex nagyon jó ember, nagylelkû támogató. Mélyen megérinti az emberi szenvedés. Ha adományozásról van szó ugyan olyan lelkes tud lenni, mint a futballban.

 

 

Viszont egy kõkemény jellem is, aki ritkán tûri az ellentmondást és ha valamit a fejébe vesz azt tûzön-vízen keresztül meg is valósítja. Naiv kijelentés lenne azt mondani, hogy ha már nem õ lesz a menedzser, könnyen fogjuk tudni pótolni. Természetes, hogy olyan ûrt fog maga után hagyni - nem csak az Unitedben ,hanem az egész futballvilágban - amit lehetetlen betölteni. Az utána következõ vezetõnek tudomásul kell vennie, hogy egy élet áldozatos munkáját és ennek a munkának a gyümölcsét, egy igazán sikeres klubbot örökölt. Továbbra is nagy figyelmet kell fordítania az utánpótlásra, ahogyan ezt Alex is tette mindig. Természetesen a Manchester United is vásárolt nagy játékosokat, de az a munka, amit a menedzser végzett az utánpótlás nevelésben, példa értékû. Egy csapat sem mondhatja el magáról,hogy annyi sztárfutballistát nevelt ki, mint a United.
 

 

Õ egy nagyon kemény jellem és ha kell, igazán szigorú is tud lenni. Én is részese voltam néhányszor a hajszárító kezelésnek, de azt kell hogy mondjam, erre szükség volt. És bármekkora is néha a haragja, annyi jót adott már mindannyiunknak és olyan nagy tisztelettel vagyunk iránta, hogy tõle ezt mindenki elfogadja és ebbõl még soha sem volt sértõdés.


 Az interjú elején azt mondtam, hogy a napokban rengeteg nagyszerû jelzõvel illeték már Alex munkáját és nehéz az õ hihetetlen teljesítményére és jellemére megfelelõ szavakat találni, de most befejezésképpen mindenképpen szeretnék még annyit hozzátenni, hogy õ egy igazán határozott, nagyvonalú és lenyûgözõ ember. Ha kimondta magából ami nem tetszett neki, azzal nála le van zárva a dolog. Soha nem hozza fel a hibákat, nem duzzog, egyszerûen túl lép rajtuk. Szigorúsága mellett mindig megbocsájtó, szeretetteljes és gondoskodó a játékosokkal. Azt hiszem ez egy igazán fontos emberi mércéje a jó edzõnek. Az örökség, amit Alex fog hagyni maga után, egy világszerte elismert és közkedvelt, sikeres és erõs futballklub. Ezt igen nagy becsben kell tartanunk mindannyiunknak. 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!