Dyer: A Hattyúk készen állnak a Unitedre

Nathan Dyer, a Swansea City játékosa szerint önbizalommal várhatják a Manchester United elleni mérkõzésüket, miután önbizalomnövelõ döntetlent értek el az elõzõ fordulóban a Liverpool ellen.


A múlt héten az újonc Hattyúk gólnélküli döntetlent harcoltak ki a Liverpool otthonában, amellyel a tiszteletreméltó 10. helyen állnak a Premier League tabelláján tíz mérkõzést követõen.

 

Ráadásul ezeken a mérkõzéseken három nagyágyúval, a Manchester Cityvel, az Arsenallal és a Chelseavel is idegenben játszottak - és mind vereséggel is végzõdött.

 

Azonban a következõ fordulóban a bajnoki címvédõ Manchester United látogat a Liberty Stadiumba, és Dyer szerint a Liverpool ellen nyújtott teljesítményük megmutatta, hogy felnõttek a legmagasabb osztályban való helytállás feladatához és magabiztosak azt illetõen, hogy képesek lesznek sokkot okozni a Vörös Ördögök ellen.

 

"Ha megnézzük, hogy már kik ellen játszottunk a szezonban, láthatjuk, hogy köztük van a Manchester City, az Chelsea, az Arsenal és a Liverpool is - ráadásul mind idegenben" - kezdte a 23 éves játékos klubja hivatalos honlapjának.

 

"Az elsõ ilyen mérkõzésünk, a Manchester City ellen igazán felnyitotta a szemünket. De jó volt, hogy ilyen korán megtanulhattuk a leckét."

 

"Azzal, hogy a bajnokság legnagyobb csapatai ellen játszhattunk, hihetetlen méretû stadionokban, olyan tapasztalatra tettünk szert, amelyek megkönnyítették a beilleszkedésünket a legmagasabb osztályban."

 

"Ahogy játszottunk a Liverpool ellen, az mutatta, hogy milyen utat jártunk be a Manchester City elleni meccs óta. Az, hogy pontot szereztünk az Anfielden, és úgy ahogy, hatalmas önbizalmat adott nekünk és így nagyon jó helyzetbõl várhatjuk a Manchester United elleni mérkõzést."

 

 

A Hattyúk remek szereplése mögött kiváló hazai formájuk áll, ugyanis eddigi öt hazai mérkõzésükbõl háromszor nyertek, kétszer pedig döntetlent értek el, és mindösszesen csak egy hazai kapott gólt látott a Liberty Stadium közönsége.

 

Dyer szerint a Liberty faktor - vagyis a hazai közönség elementáris bíztatása - segíthet neki abban, hogy Sir Alex Ferguson legénysége ellen világraszóló eredményt érjenek el.

 

"Biztos vagyok benne, hogy mindenki arra számít, a Manchester United legyõz minket, mert világ klasszis játékosaik vannak" - tette hozzá.

 

"Azonban mi hiszünk magunkban. Nekünk is minõségi játékosaink vannak, akik már helyt álltak néhány igazán kimagasló csapat ellen."

 

"Otthon fogadhatjuk õket, és már eddig is mindenki láthatta, hogy milyen hatással van ránk, ha a Libertyben a saját szurkolótáborunk elõtt játszhatunk."

 

"Egészen fantasztikusak - otthon és idegenben is bíztatnak minket, és akkor is olyan hangulatot varázsolnak számunkra, mintha a Libertyben játszanánk, ha olyan stadionokba látogatunk, mint az Etihad, az Emirates, a Stamford Bridge, és az Anfield."

 

"A szurkolóinkkal a hátunk mögött nem lehet megjósolni, hogy mi fog történni a United ellen."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!