Múltidézés: 1991-es Szuperkupa-gyõzelem

20 évvel ezelõtt ezen a napon, 1991. november 19-én a KEK-gyõztes Manchester United a Bajnokok Ligája címvédõ Red Star Belgrádot legyõzve emelhette magasba az UEFA Szuperkupáját az Old Traffordon.


"Azon az estén teljesen megvoltunk semmisülve, akár 5-0-ra is vezethettek volna a félidõben" - idézte fel Sir Alex Ferguson a Manutd.com-nak.

 

"Az egész Red Star klasszis csapat volt. Dejan Savicsevics, Darko Pancsev, Robert Prosinecki, Szinisa Mihajlovics, Vladimir Jugovics... mind briliáns játékosok voltak."

 

Clayton Blackmore az akkori United középpályájának bal oldalán játszott, és elmondása szerint 'az akkori Red Star még jobb is lehetett, mint a mostani Barcelona'.

 

"Dejan Savicsevics valószínûleg a legjobb játékos volt, aki ellen valaha is játszottam" - tette hozzá.

 

"Fantasztikus volt, késõbb pedig az AC Milanba igazolt. Egy-vagy két évvel késõbb köré építették a csapatot Milánóban, és Bajnokok Ligája gyõzelemig jutottak. Neki volt a legjobb ballába, amelyet valaha láttam, és hihetetlen gyors volt. Kicsit olyan volt, mint Lionel Messi, de nem mondanám, hogy olyan jó volt, annak ellenére, hogy fantasztikus játékos volt."

 

 

Savicsevics a Szuperkupa-döntõben is brillírozott, azonban a Red Star dominanciája ellenére, amely különösen az elsõ 45 percre volt jellemzõ, a labda valahogy mindig elkerülte a Manchester United hálóját.

 

"Szerencsések voltunk, hogy ilyen eredményt tudtunk elérni" - mondta Sir Alex Ferguson.

 

"A félidõben felforgattam a csapatomat és Brian McClairt (a képen) a középpálya közepére tettem. Ez egy kicsit megtörte az addigi dolgokat és sikerült 1-0-ra gyõznünk miután McClair betalált a második félidõben." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!