Ferguson: Scholes folytathatja

Sir Alex a Manchester United Xavijaként jellemezte Paul Scholes-t, miután úgy érzi, a 37 éves középpályás még a következõ szezonban is játszhat, ha folytatja pompás formáját.


A veterán középpályás, akit a szezon közben reaktiváltak visszavonulásából, ugyanolyan frissnek tûnik, mint bármikor, és a Liverpool ellen a múlt héten újabb hihetetlen teljesítményt láthattunk tõle 90 percen keresztül.

 

Mostanság voltak olyan hangok, amelyek szerint a szerény, ám teljesítményével mindenképpen sztárstátuszt érdemlõ játékos folytathatja, és egy újabb szezont vállalhat, és akár még az angol válogatottban is játszhat a 2012-es Európa-bajnokságon, azonban Sir Alex Ferguson nem gondolja, hogy bármilyen esély is lenne ennek bekövetkezésére.

 

"Nehéz körülírni Scholes-t" - kezdte Sir Alex az Ajax elleni Európa-liga mérkõzés elõtti sajtótájékoztatóján.

 

"Õszintén szólva, szerintem szombaton hihetetlen volt."

 

"Mondtam Paulnak, hogy ebben a szezonban 25, akár 30 mérkõzést is játszhat, de azt mondta, neki az nem elég. Ezt követõen döntött a visszavonulása mellett - nem akart egy minden mérkõzésen pályára lévõ klasszisból olyan játékossá válni, aki egy szezonban csak 25 mérkõzésen játszik."

 

"Betöltötte 37. életévét, ilyen korban pedig a játékosoknak nehéz már top formában maradni. Õszinte voltam Paullal, bár azt mondtam, hogy ha 25 mérkõzésen számíthatnék az õ kvalitásaira, akkor nagyon elégedett lennék. Amikor úgy döntött, hogy visszatér, nem láttam semmilyen hátrányát. Boldog voltam."

 

"Semmilyen negatívum nem kapcsolódhat ehhez, mert már hónapokkal elõtte nagyon keményen edzett. Felismerte, hogy hibát követett el. Felfrissülve és lelkesen tért vissza, és az edzésen nyújtott teljesítménye a tõle megszokott volt."

 

 

"Ez egy hihetetlen körhinta volt számunkra, azt a határozottságát és klasszist illetõen, amellyel a csapatot segíti. A Barceolna ugyanilyen módon beszélhet Xaviról, mint mi Scholesról."

 

Miután rengeteg hír jelent meg arról, hogy újra szerepelhet az angol válogatottban, Sir Alex Ferguson reagált erre a felvetésre, és elárulta, egyáltalán nincs meggyõzõdve róla, hogy Scholes a nyár folyamán is szeretne játszani.

 

"Az ok, amiért legutóbb visszautasította, hogy szerepeljen a válogatottban [a vb-n], az volt, hogy túl késõn kérték fel" - tette hozzá.

 

"Úgy érezte, azok a játékosok, érdemlik meg, hogy ott legyenek, akik kijuttatták a válogatottat. Eltelt azóta két év, és az, hogy hét év után újra visszatérjen az angol válogatottba... elég nagy lépés lenne."

 

"Még nem beszéltem vele arról, hogy a következõ évben is számíthatunk-e rá. Azonban azzal a formával, amilyet jelenleg mutat, nincs semmilyen ellenérv arra, hogy ne folytassa." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!