Ferguson továbbra is nagyra tartja Hodgsont

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson továbbra is nagy becsben tartja régi barátját, Roy Hodgsont, sikertelen Liverpoolnál tett kitérõje ellenére.


2010 nyarán Rafa Benitez utódjaként vette át az irányítást az Anfield Roadon az azt megelõzõen a Fulhamet Európa-liga döntõig vezetõ Roy Hodgson, azonban a merseypartiaknál eltöltött hat hónapja a klub történetének egyik legrosszabb idõszakaként vonult be a történelemkönyvekbe.

 

A nagy reményekkel szerzõdtetett Hodgson irányítása alatt csapata kilátástalan játékkal rukkolt elõ, amelyet megelégelvén Kenny Dalglisht ültették le kispadjukra a Vörösök - azonban a korábban például Svájc válogatottját is szövetségi-kapitányként irányító menedzser nem maradt sokáig munka nélkül.

 

A korábban már Londonban, a Fulhammel is csodát tevõ Hodgsonhoz fordult, az akkor még újonc és a kiesés ellen küzdõ West Bromwich Albion vezetõsége, amely feladatot a vártnál könnyebben, már fordulókkal a szezon zárása elõtt sikerült kiharcolniuk irányításával.

 

Hodgson vasárnap csapatával a Manchester Unitedhez látogat, amelyet ráadásul önbizalommal tehet meg, miután a múlt héten legyõzték a Chelsea-t, amely végül Andre Villas-Boas edzõi mandátumának végét is jelentette a Kékeknél.

 

"Roy nem gyõzhetett az Anfielden" - kezdte Ferguson.

 

"Néha az idõzítés nagyon rossz tud lenni, bizonyos munkák esetében, és ez a helyzet állt elõ nála is."

 

"Azonban nem lehet elvitatni tõle a sikerességét, a képességeit, és a karrierét, amelyet eddig maga mögött tudhat."

 

 

Ha csak a tényeket nézzük, akkor a West Brommal való bajnoki összecsapások akár figyelmeztetõ jelként is szolgálhatnak a Premier League menedzsereinek, ugyanis a fentebb említett közelmúltbeli példát megelõzõen nem sokkal Mick McCarthy munkáját köszönték meg a Wolves vezetõi, miután Black Countrybeli riválisuk legyõzte õket.

 

Ferguson természetesen ezeknek az adatoknak nem tulajdonít különösebb figyelmet, azonban a birminghamiek legutóbbi eredményei eléggé óvatossá teszik azzal a csapattal szemben, amely az elõzõ szezonban egyedüliként tudott ponttal távozni a Premier Leagueben az Old Traffordról.

 

"Mostanság a West Brom igencsak jó formának örvend" - tette hozzá.

 

"Megnyerték legutóbbi három mérkõzésüket, öt gólt rúgtak a Wolvesnak, majd legyõzték a Chelsea-t múlt héten."

 

"Ezt nagyon tiszteljük. Roy Hodgson csapatai mindig nagyon jól szervezettek, és ez ezúttal sem lesz másként."

 

"De mi fogunk otthon játszani, és mi mindig azzal az elvárással lépünk pályára magunkkal szemben, hogy megnyerjük a hazai meccseinket."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!