Menez: Majdnem a Unitedet választottam

A francia válogatott, Jeremy Menez elárulta, hogy fiatalabb korában megbeszéléseket folytatott a Manchester Uniteddel, viszont még túl korainak érezte, hogy elhagyja szülõföldjét.


A magasra taksált játékos játékjogáért igen nagy pénzeket fizetett a Paris St Germain tavaly nyáron, miután évek alatt igazi csillaggá vált.
 
Az igazi áttörést a Sochaux-ban érte el, profi szakmai képzést kapott 16 éves koráig, majd a Monaco, majd a Roma csapatához igazolt.
 
A jelenleg 25 éves Menezt az egyik legnépszerûbb kreatív futballistaként tartják számon az európai labdarúgásban.
 
Bevallotta, hogy mikor még csak egy 15 éves tehetség volt, akkor lehetõsége nyílt arra, hogy az Old Traffordon is megmutathassa a képességeit, mivel Sir Alex Fergusonnal is megbeszéléseket folytattak annak érdekében, hogy csatlakozik a United akadémiai csapatához.
 
Menez a a következõket mondta a L'Equipe napilapnak: "Ez akkor még egy jó móka volt. Ez a klub egy nagyszerû edzõvel, fantasztikus játékosokkal van tele, nagyon hízelgõ volt a számomra, hogy irántam érdeklõdtek."
 
"Mr. Ferguson az irodájában fogadott engem és a bátyámat, ahol is egy hosszabb beszélgetésbe kezdtünk és elmagyararázta a számomra, hogy milyen tervei vannak velem. Még túl korainak éreztem, hogy külföldre igazoljak."
 
 
"Már nem gondolok erre. Azt hiszem, ez amolyan 'most vagy soha' döntés volt. De ezekben a pillanatokban meg kell tartani a nyugalmunkat. Ekkor már 3 éve a Sochaux-ban futballoztam és nem akartam elsietni az átigazolásomat."
 
"Emlékszem arra, amikor meglátogattam az edzõkomplexumot és láthattam az elsõ csapat tagjait - elsõsorban Mikael Silvestrét."
 
"Aztán volt egy találkozóm Fergusonnal. Nagy hatással volt rám, hiszen õ egy olyan edzõ, aki rengeteg sikert ért már el. Nem sokat beszéltem, csupán azt hallgattam, amit õ mondott nekem. Beszélt a bérekrõl is. Õ egy nagyon becsületes ember, aki nem állít valótlant csak azért, hogy megszerezzen valakit."
 
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!