Rooney és a cserepad

Sir Alex elmondta, miért maradt ki a Fulham elleni kezdõcsapatból Wayne Rooney, és került csak a padra.


Az elõzõ szezon házi gólkirálya a második félidõben kapott csak lehetõséget, de a végjátékban egy összecsúszást követõen lesérült, így négy hét kényszerpihenõ vár rá.

 

Miután Rooney csak a padon kapott helyet, a média egybõl rettentõ nagy spekulációba kezdett esetleges eladását illetõen, amit maga Rooney, majd késõbb David Gill vezérigazgató is hamisnak titulált. Sir Alex eközben elmondta, az ok amiért Wayne a padon kapott helyet egyszerûen fizikai állapotának köszönhetõ.
 

"Rooney nem volt olyan fit, mint a többi játékos, szüksége van még pár mérkõzésre. Ezt õ maga mondta" - nyilatkozta a skót mester.
 

"Van Persie-t játsszatni akartam az Old Traffordon, igaz õ sincs még 100%-os formában. Ideális esetben 20 perccel a vége elõtt lehozom, de sajnos kaptunk egy második gólt, ami arra kényszerített, hogy a pályán tartsam."
 

"Nem tehettem mindkettejüket a kezdõbe, viszont Van Persie-t játsszatni akartam otthon. Rooney még nincs olyan erõnléti állapotban, mint a csapat nagy része."
 

"Nem volt könnyû döntés, hiszen egy olyan játékost kellett a padon hagynom, aki állandó veszélyt jelent az ellenfél kapujára."
 

 

David Gill vezérigazgatót a Monacóban esedékes BL-sorsolás közben, Rooney jövõjérõl kérdezték.
 

"Semmiképpen sem eladó" - nyilatkozta Gill. "Egy mérkõzésen nem volt a kezdõcsapatban különféle okok miatt. Minden egyes alkalommal, amikor nem játszik, az emberek szívesen találnak ki mindenféle történeteket."
 

"Váltig állíthatom, semmiféle vita nincs a csapaton belül. Wayne-nek hosszútávú szerzõdése van a csapattal, és szerves részét képezi a United jövõbeli szereplésének. Õ egy remek játékos, aki sajnos lesérült, de rövid idõn belül vissza fog térni. Dühös volt a róla alkotott pletykákat illetõen, amit meg is tudok érteni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!