Manchester United: A legendák csapata

A Manchester Evening News összeállította a leghûségesebb játékosok kezdõcsapatát.


 

Összesen 6500 meccsel, itt az Old Trafford legendáiból összeállított 11. A listán szereplõk mind a top 20 legtöbb meccsen szereplõk közül kerültek ki. Rugalmas 4-4-2-es formációban állnak fel, 1-2 helyen pedig az újságírói szabadságot kihasználva, vannak azonos poszton játszók is.

 

 

 

 

Alex Stepney (539 meccs)

 

A United rekorder kapusa. Stepney 12 évet húzott le Vörös Ördögöknél 1966-tól kezdve. Egészen a 70-es évek végéig meghatározó játékos, Sir Matt Busby keze alatt az 1968-as BEK gyõztes csapat tagja.

 

Gary Neville (601 meccs)

 

Az 1995-96-os szezonban lett alapember, ezután több mint 10 évig magabiztosan õrizte is helyét. A posztja egyik legmegbízhatóbb embere, a szélsõk réme. 18 éve debütált a csapatban.

 

Tonny Dunne (535 meccs)

 

Egy alku értelmében 5000 font ellenében érkezett 1960-ban a Shelbourne csapatától, majd 13 évig szolgálta a Unitedet. Kicsi és nagy teljesítményre képes balhátvéd, aki rendkívül jó ütemérzékkel volt megáldva a szereléseknél. Dennis Irwin és Arthur Albiston érhet csak a nyomába.

 

Bill Foulkes (688 meccs)

 

A gránit keménységû védõ múltját tekintve bányász. Túlélte a müncheni katasztrófát és Busby egyik legszilárdabb pontja volt az újjáépített Unitedben.

 

Martin Buchan (456 meccs)

 

Nyugodt és stílusos középhátvéd. Õ irányította a csapatot a nehéz idõkben, amikor 1974-ben kiesett a gárda. Egy másik idõszakban hatalmas éremkollekciót gyûjthetett volna.

 

Bobby Charlton (758 meccs)

 

Mr. Manchetser United. A Busby bébi, aki túlélte Münchent és Foulkesal együtt a gerincét adták a jövõ csapatának. Figyelemre méltó 17 szezont húzott le vörös dresszben.

 

Bryan Robson (461 meccs)

 

Akár több meccset is játszhatott volna United szerelésében „Captai Marvel”. Egy olyan alakja a klubnak aki sokkal több trófeát érdemelt volna képességei alapján. Akkor távozott, amikor a United új aranykora kezdõdött.

 

Paul Scholes (653 meccs)

 

A mágikus varázsló annak idején 3-2 arányban nyert azon a szavazáson ami a United ifjúsági stábjában zajlott. Egyesek szerint túl alacsony volt a focihoz. Hála az égnek azonban maradhatott és a United modern kori történetének legjobb középpályása lett.

 

Ryan Giggs (847 meccs)

 

2008-ban a BL döntõben döntötte meg Sir Bobby Charlton rekordját. Villámgyors játékos, aki többször is megújult már. 36 éves korában még mindig meghatározó alak és a védõk átka.

 

Mark Hughes (467 meccs)

 

Két hosszabb idõszakot is eltöltött az Old Traffordon. Különleges góljai és harci szelleme miatt imádták a szurkolók.

 

George Best (470 meccs)

 

Ugyan Brian McClair 1 meccsel többet játszott nála, elnézést kell kérnünk tõle, hogy a United valaha volt egyik legnagyobb játékosát tegyük kezdõbe helyette. Bestie 179 gólt szerzett a Vörös Ördögök színeiben.

 

Manchester Evening News

 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!