SAF: Villas-Boas nagy kihívás elõtt áll

Sir Alex Ferguson szerint a szombaton, az Old Traffordon vendégeskedõ Tottenham menedzsere, Andre Villas-Boas nagy kihívást vállalt a londoniak kispadjára való leüléssel.


A sok megpróbáltatással járó Chelseanél töltött elõzõ szezonját követõen Villas-Boas újabb edzõ feladatot kapott egy angol topklubnál, ahol ugyanazok a kérdések merülnek fel vele kapcsolatban, mint amikor még a Stamford Bridge kispadján ült.

 

Miután Villas-Boasnak már elõzetesen meg kellett küzdenie a Harry Redknapp sikeres White Hart Lanen eltöltött idõszaka által keltett elvárásokkal, természetesen az elsõ kritikák is hamarosan megtalálták.

 

A múlt heti, QPR elleni városi rangadón aratott gyõzelemmel, amely egyébként a bajnoki tabella elsõ felébe repítette a Spurst, sokakat elhallgattatott, most pedig nem kisebb falat, mint a Manchester United legyõzése lehet a céljuk, amelyet szombaton elsõ alkalommal érhetnének el 1989 óta.

 

"Nagy kihívást vállalt" - kezdte edzõkollégájával kapcsolatban Sir Alex.

 

"Nem volt még túl hosszú ideje a Chelseanél, de az elõzõ szezon elején úgy jött a stadionunkba, hogy megpróbált a csapatával igazi futballt játszani."

 

"Ilyen az õ játékfilozófiája, és szerintem ugyanezt próbálja meghonosítani a Tottenhamnél is."

 

"Illik a Spurs kispadjára. Õk mindig is arról voltak híresek, hogy jó futballt játszanak. Szerintem õ ezt az utat fogja tovább folytatni."

 

"Remélem, hogy ezt sikerre tudják vinni, mert a mai futballban ez nem túl könnyû, különösen egy fiatal menedzser számára."

 

"Egy ilyen nagy klub irányítását átvenni kihívással de félelemmel is együtt járhat. Teli van rizikóval ez a helyzet, de csak így lehet sikereket elérni."

 

 

Az Old Traffordon tett látogatások pocsék emlékként élhet szinte minden londoni szimpatizánsban és játékosban, miután 23 évvel ezelõtt fordult elõ utoljára az, hogy gyõztesen távozhattak, amikor Gary Lineker szerezte a találkozó egyetlen gólját.

 

A köztes idõszakban a legjobb eredmény, amit elértek, az négy döntetlen volt, köztük az azóta híressé vált meg nem adott Pedro Mendes góllal elért pontosztozkodás, még 2005 januárjából.

 

"Nagyon jó a Spurs elleni mérlegünk" - tette hozzá Ferguson.

 

"Néha kerül olyan helyzetbe az ember, hogy vannak olyan csapatok, akik ellen szinte mindig sikerül jó eredményeket elérni."

 

"Ugyanez volt akkor is, amikor még az Aberdeen menedzsere voltam."

 

"Nem számított, hogy milyen csapattal álltunk ki a Dundee ellen a Dens Parkban, gyõztünk. Egyszer, amikor egy hétközi európai kupameccs elõtt játszottunk velük, és hét tartalék csapatból felhozott játékossal álltunk fel, akkor is nyertünk 5-1-re."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!