Ma Isztambul

A ManUtd.com munkatársa, Nick Coppack elutazott a csapattal Törökországba a Bajnokok Ligája versenysorozatban sorra kerülõ Galatasaray elleni mérkõzésre, hogy elsõ kézbõl tudassa az eseményeket.


November 19. Hétfõ

 
20:03 Touchdown. Nemrég szálltunk le az isztambuli Atatürk repülõtéren, és eddig nem tapasztaltuk semmilyen jelét annak a hírhedt fogadtatásnak, amit a United 1993-ban élt meg... Bár még épphogy leszálltunk a repülõgéprõl, lehet az érkezési oldalon vár még ránk némi meglepetés.
 
20:08 A négy órás út során a Turkish Airlines járatán mindenki a holnap esti meccsrõl beszélt. Nagy találgatások folytak azzal kapcsolatban, vajon Sir Alex kinek adja meg az esélyt a középpályán. Scott Wootton, Tom Thorpe és Phil Jones mind ott voltak körülöttem és mindenki egyetértett abban, hogy Michael Carrick valószínûleg pályára lép, elvégre mi másért hozta volna Ferguson, mint hogy fényt vigyen a középpálya játékába. (Te mit gondolsz errõl?)
 
20:25 Úgy néz ki, egy kicsit elhamarkodott volt a korábbi megjegyzésem a fogadtatással kapcsolatban (lásd 20:03). Ahogy elhagytuk a terminált, a kijárattól nem messze már vártak bennünket a finoman fogalmazva élénk török szurkolók.
 
20:44 Most éppen Sir Alex mérkõzés elõtti sajtótájékoztatójára igyekszem. Hamarosan beszámolok az elhangzottakról. 
 
20:58 Sir Alex épp a változtatásokról beszél: "Mi most igazán jó helyzetben vagyunk. Van egy kis elõnyünk a többi csapattal szemben a H csoportban. Így végrehajthatunk néhány változtatást a kezdõben. Itt a lehetõség, hogy a fiatalabb játékosok is tapasztalatokat szerezhessenek az európai porondon." 
 
Sir Alex megerõsíti: Phil Jones pályára lép a Galatasaray ellen, viszont kiderül: "Shinji Kagawa újabb hetekre kiesett a játékból. Phil Jonesra egy nagy nap vár a hosszan tartó szünet után, remekül teljesített a edzéseken, újra jó formában van. Shinji gyógyulása viszont meglehetõsen lassú, további heteket kell kihagynia ami meglehetõsen elszomorító. Eredetileg úgy volt négy hét, de most úgy néz ki akár nyolc hetet is igénybe vesz a felépülése."
 
Sir Alex szerint a Bajnokok Ligája versenysorozat egyre erõsebb. "Azt hiszem, egyre keményebb a verseny és itt is születnek meglepõ eredmények, a Celtic legyõzi a Barcelonát, a BATE megveri a Bayern Münchent. Ezek a jelek arra utalnak, hogy a színvonal fokozatosan emelkedik."  
 
21:06 Darren Fletchert, aki szintén ott volt a sajtótájékoztatón, arról kérdezték, mit szól a hazai rajongók fanatizmusához. "Nem hiszem, hogy ellenségesek lesznek, õk valóban nagy fanatikusok. Még nem játszottam itt, de már volt alkalmam a  Bursaspor és Besiktas otthonába látogatni akiknek szintén elkötelezett szurkolótábora van. A mostani egy kihívás, egy olyan dolog amit meg kell tapasztalnunk. Számomra ez egy új élmény és szeretném, ha nem kellene rossz emlékekkel hazatérnünk. Reméljük a legjobbakat és szeretnénk jól teljesíteni."
 
21:08  Majd Sir Alex a folytatásban elmondta, bízik a fiatal játékosokban, hogy megállják majd a helyüket a Turk Telekom Arenában. "Legtöbbjüknek, kivéve Nick Powellt, elsõ nagy játékuk lesz. Talán Alexander Buttnernek is új élmény jelent, bár õ már játszhatott nagy tömeg elõtt. Persze Nick Powellnek is ez lesz az elsõ nagy megmérettetése idegenben. Biztosan nagyon várják már a szereplést, fontos hogy tapasztalatokat gyûjtsenek. Gondolom a média és a közvélemény ezt úgy reagálja majd le, hogy félvárról vesszük ezt a meccset, de ez egyáltalán nem így van. A fiataloknak szükségük van a tapasztalat szerzésre és én bízom abban, hogy megállják a helyüket."
 
Sir Alex arról is beszélt, hogy klubja már hozzászokott a török szurkolók fanatizmusához. "Ezúttal nem kaptunk olyan üdvözlést, mint 1993-ban, az hihetetlen volt és eléggé ijesztõ. Most  egy kicsit más jellegû fogadtatásban volt részünk, bár ugyanolyan fanatikusak és lelkesek, de már nem volt olyan ijesztõ légkör mint anno. Jártunk itt már egy párszor és kezdjük megszokni a hazai rajongók reakcióit."
 
21:12 Fergusont tegnapi interjúja kapcsán arról kérdezték, hogy valóban szeretné, ha Cristiano Ronaldo visszatérne a Vörös Ördögök csapatába. "Igen" válaszolta. "Ezt kértem karácsonyra!" -mondta nevetve Sir Alex.
 
21:13 Sir Alex a sajtótájékoztatót a kedd esti találkozót illetõen azzal zárta: "Harcolni fogunk a gyõzelemért, nincs más út számunkra."
 
22:24 Visszatértünk a szállodába, még most felteszek néhány érdekes képet és az érkezésrõl készült videót a galériába. Holnap pedig az a kép is fent lesz, ahogyan az a körülbelül 1000 Galatasaray szurkolóró "szívélyesen", égõ fáklyákkal fogadott bennünket Isztambulban. A stadionjuk elsõosztályú és remélhetõleg egy hatalmas meccset láthatunk holnap, egy igen csak hangulatos mérkõzésen. Megyek, eszek valami különleges helyi specialítást, aztán lefekszem. Jó éjt, viszlát reggel. 
 
November 20. kedd
 
10:13 Csak most jöttem rá, azért nem érzékeltük a tegnapi  szurkolói "üdvözletet" mert egy másik kijárat felé irányítottak bennünket a terminálban. "Megjöttünk. Már a pokolban vagyunk?" -viccelõdött Sir Alex. De a képek és a TV megerõsítik, a török ​​szurkolók igencsak fel vannak paprikázva. Hú mi lesz itt ma este. Ez kegyetlen, azt hiszem egy életre szóló tapasztalatot gyûjtenek ma a fiataljaink a Turk Telekom Arenában.
 
10:35 A ​​helyi újságokból tudom, hogy a rohamrendõrségnet kellett bevetni és a paprika sprayt is használtak, hogy szét oszlassák az õrjöngõ tömeget. Feltettem az egyik újság címlapját a galériába, némileg érzékeltetik a hangulatot.
 
10:36 A Vörös Ördögök egy fiatal csapattal állnak ki ma este, de érdemes megjegyezni, hogy a Galatasaray az európai versenyben régóta nem tudott gyõzelmet aratni hazai pályán. Egészen pontosan 2009 óta, amikor a  Panathinaikost verték 1-0-ra az Európa Ligában.
 
12:31 Egy óra múlva kezdõdik a csapatmegbeszélés. De elõtte készítek egy interjút Ashley Younggal, de nem errõl a mérkõzésrõl kérdezem majd, hanem a szombati QPR elleni találkozóval kapcsolatban faggatom.
 
14:36 A tegnapi négyórás repülõ út után szükségünk lesz egy jó kis bemelegítésre. Aztán még készítek néhány felvételt a MUTV részére.​​
 
15:27 Jó néhány egykori játékos elkísérte a csapatot Isztambulba, köztük Denis Irwin és Andy Cole. Mindketten népszerûek a rajongók körében és láttam õket autogramot osztogatni a szálloda elõtt.
 
16:15 Nagy vita tombol az egyik közeli asztalnál. A rajongók a ma esti kezdõt találgatják. És azon elmélkednek vajon a gyémánt alakzatot veti-e be Sir Alex. Én azok pártján vagyok akik szeretnék, ez a taktikát látni ma este a srácoktól, de sajnos semmilyen bennfentes infóval nem rendelkezem ez ügyben, mindenesetre  Darren Fletcher , Nick Powell , Anderson és Tom Cleverley készen állnak a bevetésre.
 
20:42 hosszú volt az út a stadionig, de már itt vagyunk a "pokolban". 
A kezdõ: Lindegaard, Rafael, Jones, Carrick, Buttner, Anderson, Fletcher, Cleverley, Powell, Welbeck, Hernandez. Cserék: Johnstone, Young, Macheda, Wootton, Cole, Vermijl, King  
 
20:55 A szélsõk hiányában, kíváncsi vagyok 4-2-3-1-ben játszunk vagy gyémántban. Fletcher, Cleverley és Anderson inkább az utóbbira utal.
 
21:07 Most már minden nagyon hangos. Amikor a United kapusa kijött  a pályára kitört a pokol. Füttyszó, gúnyolódás, petárdák.  Ez lesz egy éjszaka ...Most átadom a szót Adam Marshallnak, aki közvetíti a mérkõzést. Élvezzék a játékot! Jó szurkolást mindenkinek!
 
Folytatás hamarosan! Ma reggeltõl a meccs kezdésig folyamatosan frissítjük a cikket Nick Coppack jelentései alapján.
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!