Scholes ambíciói

A veterán középpályás szerint meg kell õrizni városi hegemóniájukat.


 

Paul Scholes a városi derbi elõtt nem titkolta, a United célja, hogy megtartsa egyeduralmát Manchesterben és tovább növelje a már 34 éves trófea nélküli történelmét a Citynek.

 

A feszültség a derbi körül már hetek óta tart, ezt tovább növelte az a tény is, hogy a két csapat formája nagyot fordult az utóbbi hetekben. Noha a City volt második, most csak a negyedik, helyüket pedig éppen a United foglalta el.

 

A vörös és kék szurkolók közötti rivalizálás is új szintre lépett, köszönhetõen Mansour sejk vagyonának is és a City megerõsödésének.

 

Az utóbbi három egymás elleni csatát a United mindhárom alkalommal a hosszabbításban nyerte meg, éppen ezért nyugodtan mondhatjuk, ez a meccs nem csak a három megszerezhetõ pontért zajlik, ez annál sokkal több lesz.

 

 

 

 

Egy olyan futball uralta városban, mint Manchester hatványozottan igaz. Nagy kérdés kit illet meg majd a kérkedés joga.

 

Ez a tavalyi Ligakupa elõdöntõ elõtt is érzõdött. A United számára Ligakupa egy alárendelt sorozat, nem elsõ számú, mégis mivel a City volt az ellenfél nem volt kétséges, hogy meg kell állítani õket a Wembley felé vezetõ úton.

 

Bizony az Old Trafford öltözõjében is megvan az a tudat, hogyha a United nem nyerhet trófeát, akkor sem lehet bizonyos riválisokat gyõzni hagyni.

 

„Trófeákat akarunk nyerni” - hangsúlyozta Scholes.

 

„Viszont ha nem nyerhetsz meg minden trófeát akkor is vannak olyan csapatok, akikre inkább azt mondod nyerjenek, mint más olyan akit mondjuk egyáltalán nem szeretnél.”

 

„Mindannyian meg akarjuk állítani a Cityt. Ez mindenki számára egyértelmû, akár egy 21 éves új játékosról beszélünk, akár régirõl, érzi ennek fontosságát.”

 

„Nem akarjuk, hogy a City bármit is nyerjen, ugyanúgy ahogy õk sem örülnek ha mi szerzünk valamilyen trófeát.”

 

Scholes szavait alátámasztja az a tény is, hogy noha a United végül nem tudta megnyerni a bajnokságot, a City elleni bajnoki gyõzelmek is kellettek ahhoz, hogy a városi rivális végül lemaradjon a BL selejtezõt érõ negyedik pozícióról. Ebben neki is tevékeny része volt, hiszen az áprilisi derbin gyõztes gólt fejelt.

 

 

 

 

A tudat, hogy a Citynek bõven van miért visszavágnia az elõzõ idény után, tovább növeli Scholes elszántságát és derbi elõtti lelkesedését. Született manchesteriként ezen nem is kell meglepõdni, ez természetes.

 

„Minden meccs amin szerepeltem hatalmas élmény volt. A hangulat nagyszerû, ez biztosan így lesz szerdán is” - folytatta Scholes.

 

„Talán Citynél most kicsit többet várnak, mint a múltban, ez valahol érthetõ is a sok pénzért vásárolt játékosokkal. Ez az elvárás nem volt meg mindig a múltban.”

 

Az egykori United játékos, Carlos Tevez szereplése szintén pikantériát ad a meccsnek és bizonyosan a dél-amerikai játékos is mindent meg fog tenni, hogy jelenlegi klubja kérkedhessen a meccs után.

 

Scholes inkább nem megy bele azoknak a vitás nyilatkozatoknak a boncolgatásába, amiket még United játékosként tett Tevez, inkább csak a szikár tényeknél marad.

 

„A Tevez tényezõ nem befolyásolja a meccs minden részét. Top játékosa volt a klubunknak, de úgy döntött máshol folytatja. Ennyi a történet.”

 

„Az is tény, hogy a City egy top csapat. Rengeteg pénzt költöttek, minõségi játékosokat vettek, jól is kezdték a szezont.”

 

„Talán kicsit visszaestek mostanság, de a forma nem igazán számít egy ilyen derbi elõtt. Bármi megtörténhet.”

 

Manchester Evening News


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!