Giggs: A fõnök maga a klub

Ryan Giggs szemében Sir Alex Ferguson a Manchester United megtestesítõje.


A kettõs több, mint két évtizede dolgozott összhangban és miután mindketten megszerezték 13. Premier League trófeájukat, Giggs elmondta, a Sir Alex Fergusonból eredõ harci szellem hatja át a United játékosokat.

"Felülmúlhatatlan étvágya van" - mondta a 39 éves walesi. "Minden nap elsõként van ott az edzéseken, ragyogó lelkesedése van és ez táplálja a klubot. Õ maga a klub."

"Minden abból jön, hogy a menedzser a megfelelõ stábot és játékosokat hozza, õ egyszerûen csak egy hihetetlen menedzser és hihetetlen ember. Megérdemel mindent, amit kap, mert keményen dolgozik. Nagyon szerencsés voltam, hogy olyan hosszú ideig az irányítása alatt játszhattam."

Míg Giggs öt éve jutott el addig a pontig, hogy kétszámjegyû trófeáinak száma, addig most számos olyan játékossal ösztozik az öntözõn, akik elsõ címüket nyerték - a szelsõ szerint a tapasztalatok ilyen keveréke az, ami kulcsfontosságú a United dominanciájában.

"Ez a menedzser sikereinek kulcsa" - folytatta Ryan. "Kifejlesztett egy utat, amiben soha nem áll meg, mindig elõre tekint és a fiatalokra számít, mint amit most is lehet látni a klubban; izgalmas játékosok vannak itt, olyanok, akik még sokáig itt lesznek és folytatják a trófeákért folytatott versengés hagyományát."

 


Miután a United kitépte - különösen azok után, ahogyan tavaly elveszítette - a városi rivális kezébõl a trófeát, Giggs dicsérte a Vörös Ördögök eredményét: "Nyilvánvalóan különleges ez. Ha úgy veszítesz, ahogyan mi tavaly, visszanyerni a címet valami nagyon különleges dolog - különösen úgy, ahogyan ma játszottunk. Stílusosan tettük, szóval nagyon örvendetes."

"Úgy gondolom, a keret nagysága miatt nyertünk. Korábban sok sérültünk volt, különösen a védelem belsejére nézve, de amint rendezettek lettünk, nagyon szilárdnak hatottunk. Karácsonytól igazán jóknak tûntünk és ha van egy biztos védelmed, olyan játékosokkal, akiket visszakaptunk, akkor midnig esélyed van."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!