Glazerék ösztönzik az új igazolásokat

A Manchester United tulajdonosai, a Glazer család 80 millió font körüli összeget bocsát a Vörös Ördögök új menedzserének, David Moyes-nak a rendelkezésére a téli átigazolási szezonban.


Glazerék nem sajnálják a pénzt az erõsítésre és azt szeretnék, ha a United nem csak hazai szinten, de a Bajnokok Ligájában is sikeres lenne. Hogy a menedzser hosszútávú céljait egyengessék, a tulajdonosok hajlandóak áldozni olyan erõsítésre, amit például Leighton Baines és Ander Herrera jelentenének. Glazerék elfogadják a tényt, hogy bár a tavalyi keret könnyedén vette a hazai megmérettetést és a szezon végén a United 20. bajnoki trófeáját emelhették a magasba, de eljött az ideje a frissítésnek.

 

 
A nyár folyamán az Old Trafford vezetõi és edzõi szintjein végbemenõ változások megnehezítették a transzfereket, és olyan játékosokról maradtak le, mint Herrera, Baines, Bale, Fabregas, Alcantara, De Rossi és Coentrao, akik a nyár folyamán kerültek szóba a Vörös Ördögökkel. Egyedül Marouane Fellainit sikerült megszerezniük az utolsó pillanatokban 27.5 millió fontért.
 
A helyzet jelenleg úgy néz ki, hogy 24 éve nem kezdte ilyen gyengén a szezont az Old Trafford legénysége. A Unitednél minimális követelmény a bajnokságban az elsõ három hely valamelyikét elfoglalni, az utolsó nyolc közé jutni a Bajnokok Ligájában, továbbá jól szerepelni az FA-kupa és a Ligakupa sorozataiban.
 
Ahhoz, hogy ezeket a célokat Moyes teljesíteni tudja elismerte, hogy igazolnia kell januárban. Glazerék pedig zöld utat adnak neki tervei megvalósításában. A tulajdonosok elfogadják, hogy egy átmeneti idõszakba érkezett a klub, az újraindulás pedig idõt és türelmet igényel, de tisztában vannak azzal is, hogy erõsítésre van szükség. Továbbá elismerik, hogy Moyesnak nem volt ideje elõre tervezni a transzferekkel kapcsolatban, ráadásul Ferguson és David Gill egyidejû távozása is nehézségeket jelentett az azonnali cselekvésben az átigazolási ablak megnyitásakor. 
 
A tulajdonosok hajlandóak nagyobb összeget is áldozni, hisz a United nem engedheti meg magának, hogy csorbuljon történelmi presztízse és büszkesége. Eltekintve a kezdeti bizonytalan szezonindításától, Moyes szerint az európai versengés kiélezettebb lesz, mint valaha. 
 
Mielõtt a United elutazott Ukrajnába a Shakhtar Donetsk elleni Bajnokok Ligája mérkõzésre, a skót tréner a következõket mondta: "A verseny egyre nyitottabb, több klub is hatalmas összegeket költött erõsítésre, bár a pénz nem garancia a sikerre, lásd a Cityt tavaly. Tudom, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk az európai porondon. A Donyeck remek rekorddal rendelkezik, volt ugyan távozó játékosuk a nyáron, de így is erõsek. Már nagyon várom a mérkõzést. Remek érzés ebben a versenysorozatban szerepelni. Kötelességemnek érzem továbbvinni a Manchester United hírnevét Európa-szerte."
 
Moyes valószínûleg tapasztaltabb keretével indul harcba holnap. Így feltehetõen Patrice Evra, Nemanja Vidic, Fellaini és Robin van Persie is a kezdõben lesznek a Shakhtar ellen.
 
Azonban Shinji Kagawa szereplése kétséges. A japán válogatott játékos bevallja, kemény harc áll elõtte, ha érvényesülni akar a Unitedben. Miután Moyes a West Brom elleni teljesítményével nem volt elégedett, így feltehetõen szerdán a skót tréner nem számol majd a vörös szamurájjal.
 
"Ez egy olyan üzenet volt a számomra, ami azt jelenti, össze kell szednem magam, hogy meg tudjam állni a helyem ebben a klubban" - mondta Kagawa.
 
 


express.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!