Híres magyar Vörös Ördögök: Aranyosi Péter

Aranyosi Péter exkluzív interjút adott a ManUtdFanatics.hu rovatának, amelyben híres magyar Vörös Ördögökkel beszélgetünk a klubról!


ManUtdFanatics.hu: Hogyan alakult ki Önben a futball iránti szeretet, illetve hogyan lett Diósgyõr drukker?

Pont így... Mivel miskolci vagyok, a Diósgyõrnek szurkolok, ezáltal felfoghatatlan számomra, ha valaki Miskolcról a Fradinak, Újpestnek vagy bárki másnak szurkol. Véleményem szerint mindenki annak szurkoljon, ahová való. 

 

ManUtdFanatics.hu: Nagy rangadót játszott nemrégiben a DVTK, mi hiányzott a Fradi elleni sikerhez?

Ez nagyon egyszerû, a csapat mentálisan elfáradt. Az elsõ percben rúgtak egy gólt, elfáradtak, nem hitték el, hogy gyõzhetnek és szétestek. Ilyen egyszerû. Emellett nagyon sok egyéni hiba volt, a csapat darabra-darabra jobb, mint a Fradi, de mindenképpen azt kell, hogy mondjam, ezen a meccsen a Fradi sokkal, de sokkal jobb volt. Úgy érzem, hiányzott egy kicsit Elek a védelembe, de a Diósgyõr szét volt esve és a Fradi sokkal jobb volt.

 

ManUtdFanatics.hu: Nemrégiben Manchesterben léptek fel, hogy tetszett a város?

Mi éjszaka voltunk ott, így Manchesterbõl nem láttam túl sokat. 

 

Tulajdonképpen azért vagyok Manchester szurkoló, mert számomra Manchester olyan, mint Miskolc. Északon van, iparváros. Kicsit le van pusztulva, kicsit nyomorult. Azt kell, hogy mondjam, Manchester és Miskolc csak országon belüli elhelyezkedésben hasonlít egymásra és az, hogy iparvárosok, semmi másban nem. A lényeg, hogy szeretnék én olyan Miskolcon élni, ami olyan mint Manchester.  

 

ManUtdFanatics.hu: Ezek szerint kijelenthetõ, hogy Ön a Manchester Unitednek is szurkol?

Abszolút, persze! Én azt mondom, hogy a Diósgyõr Magyarország Manchester Unitedje. Piros-fehér és iparváros is, illetve északon van egy fanatikus szurkolótáborral, csak nálunk nincsen Ferguson, és ez nagy baj. A Diósgyõrben vagy jó szándékú, de szegény, vagy rossz szándékú és gazember tulajdonosok voltak, tehát reméljük, hogy az új tulajdonos, akinek van elég pénze és rálátása a dolgokra, egy kicsit jobb és stabilabb csapatot tud kialakítani. 

 

 

ManUtdFanatics.hu: Járt az Old Traffordon is?

Hogyne, de csak kívülrõl, mert éjszaka volt, amikor oda tudtunk menni. Kivülrõl megnéztem, bazi nagy és modern stadion. Nagyon karban van tartva, látni rajta, hogy sok a pénz és nagyon figyelnek rá. Nincs lepusztulva a környék, teljesen rendben van, úgyhogy nagyon-nagyon tetszett. 

 

ManUtdFanatics.hu: Mit gondol az elõzõ szezon végén visszavonult Sir Alex Fergusonról?

Egy Isten. Nem kell többet mondani. Van 1 képem, ahol kezet fogok vele. Sõt csináltam egy rádiómûsort Temesvárival [Temesvári Miklós - szerk.], aki a Diósgyõrnek volt az edzõje, és aki a mai napig is nagyon jóban van Sir Alex Fergusonnal. Mesélt az Öregrõl nekem, amikor itt volt, s elmondta, hogy 35 évre nyúlik vissza a barátságuk.

 

Amikor Ferguson még nem a Manchester United, hanem Skóciában, az Aberdeen edzõje volt, akkor a Temesvári irányította Újpesttel játszottak egy meccset. A magyar edzõ együttese le is gyõzte Fergusonékat, azóta is jóban vannak.

 

Egyébként Sir Alex szokott Magyarországra járni áztatni a hátát, s ekkor szokott Temesvárival is találkozni. Gondolom ilyen hátfájós emberek, ott áztatják a hátukat és az jó nekik.

 

ManUtdFanatics.hu: Mit gondol David Moyes-ról, vajon képes lesz Sir Alex Ferguson nyomdokaiba lépni?

Azt kell mondjam, hogy Ferguson sem 2 perc alatt csinált ott csodát. Gondolom, hogy maga válaszotta utódjául ezt az ürgét. Úgy vélem, van olyan okos, hogy egy tehetséges embert tett be a maga helyére, akit nem egy évre szerzõdtettek. Úgy tudom, hogy maradt is az elnökségben, tehát nem köszönt le véglegesen. Ha David Moyes-nak is adnak idõt és Fergusonnak is lesz egy kis beleszólása, akkor ez a csapat jó lesz. 

 

ManUtdFanatics.hu: Melyik a legelsõ meghatározó emléke a Vörös Ördögökkel kapcsolatban?

Nem igazán emlékszem erre, már 42 éves vagyok, így én is felejtek.  Talán a Best. Még apám mondta nekem, hogy "az a Best nagyon jó volt".  

 

 

ManUtdFanatics.hu: Ki a kedvence a Vörös Ördögök közül?

Egyértelmûen Rooney, mert parasztgyerek, egy bunkófejû. Szeretem, mert olyan, aki mindent megtesz a pályán. Szívvel-lélekkel küzd, tehát a nép fia és ezért bírom õt. Nem is kérdés.

 

Az, hogy most odament Van Persie, engem annyira nem érdekel, most hirtelen egész Manchester tele van az õ sáljával, képével és pólójával, de számomra Rooney a kedvenc, azért mert a nép fia, környékbeli õ is. Szeretném, ha Diósgyõrben is 11 olyan játékos lenne, aki borsodi vérû. 

 

ManUtdFanatics.hu: Mennyire tudja összeegyeztetni az életét a United szurkolással, illetve milyen sûrûn látja a csapat meccseit?

Megmondom õszintén, minden meccset akkor nézek, ha két jó csapat játszik, tehát egy Manchester - Cardiff FA-kupa meccs elé nem nagyon ülök le, viszont egy United - Arsenalt már nagyon szívesen megtekintek. Összefoglalva, mindig akkor nézem meg ezeket a meccseket, ha már elõre lehet látni, hogy jó foci lesz belõle, tehát a rangadókra mindig próbálok idõt szorítani.

 

A hétvégén az Arsenal együttese látogat az Old Traffordon. Mire számít?

Nagy meccs lesz! Nem tudom, hogy ki fog nyerni. Mind a kettõ piros-fehér, hát nyilván a jobbik. De jó lenne, ha a Manchester.

 

Az Arsenalnál viszont Henryt nagyon-nagyon szerettem.

 

ManUtdFanatics.hu: Mennyire befolyásolhatja a rangadót, hogy Sir Alex Ferguson hiányozni fog az oldalvonal mellõl?

Az a helyzet, hogy Õ ott lesz. Meg vagyok gyõzõdve arról, hogy Õ még rajta tartja a szemét a dolgokon. 27 évig irányította a csapatot, ezt az idõt nem lehet csak úgy lehúzni a wc-n, tehát ez nem úgy megy, hogy ma bemegy, holnap már nem. Ez nem így mûködik. Biztos, hogy a fiúknak odaszól, hogy "mi, merre, hány méter". Biztosan szemmel tartja a dolgokat. 

 

Azt hozzátenném, hogy a Manchester United van olyan jó csapat, hogy ha én lennék az edzõ, akkor is gyõznének a legtöbb meccsen. Az nem úgy mûködik, hogy egyik pillanatról a másikra kimegy belõlük a tudás.

 

ManUtdFanatics.hu: Sir Alex Ferguson visszavonult, de hagyott hátra még egy csattanót a futballvilág számára. Ön mit gondol a most megjelent könyvérõl és annak visszhangjáról a futballéletben?

Még nem olvastam el, csupán annyit, hogy nagyon sok érdekes titok van benne. Részletesen nem ismerem az ügyet.

 

 

ManUtdFanatics.hu: A Showder Klub fellépõi közül vannak még fociszeretõ elõadók? 

Nem nagyon. Megmondom neked õszintén, a futball - mi bármennyire is szeretjük - egy szegmens szórakozás, tehát csak néhány elvetemült embert érdekel - a magyar futball meg végképp.

 

ManUtdFanatics.hu: Ismeri a ManUtdFanatics.hu honlapot?

Nem, abszolút nem. Megmondom õszintén, ritkán szoktam a fociról olvasni. Csak a Diósgyõrrõl szoktam részletesen, de mást nem. Annyi idõm nincsen, hogy más, pláne külföldi csapatról még olvassak. Viszont a Digi Sport 1-en és Digi Sport 2-n, amikor az angol fociról beszélgetnek, azt nagyon szívesen meghallgatom.

 

Nagyon tetszik, amikor a magyar ember, a kiöregedett magyar játékos magyarázza, hogy a Manchester United vagy más nagy csapat miért kapott ki vagy miért játszik úgy, ahogy. Ilyenkor mindig nagyon elcsodálkozok, hogy: "Úr Isten, ilyen is van? Õ ennyire ért hozzá? Miért nem láttam eddig, vagy annak idején?" Ezt csupán kis fricskaként teszem hozzá, mert nagyon idegesít, amikor egy 11-szeres magyar válogatott - se keze-se lába - dumál errõl, bár elméleti szinten biztos tudja.

 

Azt persze jól tudjuk, hogy Magyarországon 10 millió ember ért a focihoz, én viszont nem értek hozzá, csupán szeretem.

 

ManUtdFanatics.hu: Milyen tervei vannak a jövõre nézve?

Elmondom õszintén, ha mondjuk Angliában lépünk föl, akkor próbálom úgy szervezni az életemet, hogy eljuthassak egy nagy meccsre.


 

A ManUtdFanatics.hu hatalmas köszönettel tartozik Aranyosi Péternek az interjúért!

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!