Egy életre szóló szenvedély

Rengeteg szurkoló szenteli életét a Unitednek, követik csapatukat az országon belül és a határokon túl is, de kevesen olyan elkötelezettek, mint John Butterfield.


A Northwich-i drukker azóta szurkol a Vörös Ördögöknek, mióta 1940-ben látta az elsõ manchesteri mérkõzést, a New Brighton ellen 6-0-ás diadalt a háború miatt szervezett regionális bajnokságban. John az Arsenal elleni 1-0-ra megnyert rangadóval ünnepelte 80. születésnapját.

Hihetetlen, de John még mindig elkíséri a csapatot a hazai és idegenbeli mérkõzésekre is, sõt európai kupameccseken is megfordul. Az utóbbi évek során csupán két olyan találkozó volt, amelyet kénytelen volt kihagyni. Az egyik a Fenerbahce elleni, idegenbeli összecsapás volt, melyet autóbaleset miatt nem látott élõben, a másik pedig a CSZKA Moszkva elleni, melyre a rossz idõjárás miatt nem tudott elmenni.

Hajthatatlan odaadása tiszteletére John fia, ifjabb John Butterfield így beszélt édesapjáról a ManUtd.com-nak: "Apa egy ösztönzés és egy nagyszerû példa szurkolók nemzedékeinek."

 


"Hihetetlen belegondolni, hány nagyszerû játékost látott - de mind közül Duncan Edwards a legnagyobb számára. A müncheni tragédia utáni elsõ meccset és az 1999-es Bajnokok Ligája összecsapást tartja a legnagyobb meccseknek."

"Hogy 80 évesen is követi a klubot a világ körül, az valami egészen különleges dolog. Hogy még mindig ilyen pozitív módon és ilyen szenvedéllyel gondolkozik a klubról, az csodálatos. Remélem, hogy élvezi a születésnapját ma és remélem, még sok évig ünnepelheti a Unitedet."
 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!