Laudrup: Gyõzelmi kényszerben a United

A Swansea City menedzsere, Michael Laudrup szerint a Manchester Unitednek 'kötelezõ nyerine', amikor szombaton egy héten belül másodszor is a bajnoki címvédõnél vendégeskednek az Old Traffordon.


A Vörös Ördögöknél minden bizonnyal eltökéltek, hogy gátat szabjanak három mérkõzéses vereségsorozatuknak, amelynek köszönhetõen búcsúztak az FA-kupa idei küzdelmeibõl, visszacsúsztak a bajnoki tabellán a hetedik helyre, és 2-1-es hátrányból várhatják a Sunderland elleni Ligakupa elõdöntõ visszavágóját.

 

Azt követõen, hogy David Moyes fiai sorozatban hat mérkõzést megnyertek, a Tottenham, Swansea City, Sunderland triótól elszenvedett vereségeik 13 éve nem tapasztalt mini krízist idéztek elõ a csapat életében.

 

A Swansea, amely véget vetett számukra az FA-kupa idei kiírásának, szombaton abban a reményben tér vissza az Old Traffordra, hogy 1961. novembere óta elõször a manchesteriek sorozatban negyedszer is kikapjanak.

 

 

"A Manchester United úgy fog pályára lépni ellenünk, hogy javítani akarnak" - figyelmeztette játékosait Laudrup a manchesteriekben várhatóan égõ bizonyítási vágy kapcsán.

 

"Ez egy olyan mérkõzés lesz, amelyet mindenképpen megakarnak majd nyerni, és meg is kell nyerniük, erre pedig fel kell készülnünk."

 

"Nem hiszem, hogy a United játékosainak tetszik, amit most olvashatnak és hallhatnak a negatív rekordjuk kapcsán, úgyhogy tudom, hogy nagyon kemény mérkõzés lesz."

 

"De a futballban nagyon rövid idõ alatt állhatnak be változások. Ha legyõznek minket, és nyernek a következõ meccsen is, majd 1-0-t érnek el hazai pályán a Sunderland ellen, akkor hirtelen újra a legjobb négy csapat közelében találják magukat, és ott vannak a Wembleyben."

 

Az kemény erõpróba kapcsán meglévõ elvárások ellenére, Laudrup nem zárja ki egy esetleges második siker elérését Manchesterben, még úgy se, hogy sérülés miatt nem számíthat majd Jonathan de Guzman és Dwight Tiendalli szolgálataira sem.

 

"Megmutattuk, hogy nem lehetetlenség ott nyerni" - tette hozzá.

 

"Hatalmas önbizalommal játszottunk a legutóbbi mérkõzéseken, arra a gyõzelemre pedig különösen nagy szükségünk volt."

 

"Néha a gyõzelem a legváratlanabb helyzetekben jön, nekünk pedig ez az Old Traffordon sikerült."

 

"Egyfelõl tudjuk, hogy ez nem lehetetlen, és önbizalommal léphetünk ott pályára. Azonban szerintem most még nehezebb mérkõzés elébe nézünk, mint a múlt héten."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!