Sir Alex: Az Arsenal régi önmagát idézi

Sir Alex Ferguson meglátása szerint az Arsenal sokat fejlõdött a tavalyi szezon óta, érettebb és agresszívebb lett a londoni alakulat.


Jelen állás szerint az Ágyúsok egypontos elõny birtokában állnak a Manchester Uniteddel szemben, igaz a Vörös Ördögöknek egy lejátszásra váró mérkõzésük a zsebükben van a Blackpool elleni elhalasztott bajnokinak köszönhetõen.

Hétfõn éppen ez az Arsenal látogat majd az Old Traffordra, ahol a United és Arsene Wenger fiai csapnak össze egy olyan csúcsrangadón, mely a bajnoki címért folytatott küzdelemben nagy lökést adhat az egyik félnek.

Ferguson elmondása alapján a londoniak idén még keményebb ellenfélnek számítanak, miután véleménye szerint megtanulták optimálisan ötvözni jól megszokott passzjátékukat egy még rámenõsebb és agilisebb játékfelfogással.

"Arsene szellemiségének megfelelõen továbbra is az attraktív futballjukat próbálják játszani, de kétségkívül történt némi változás mindebben" - mondta Ferguson a klub hivatalos honlapján.

"A csapat alapvetõ mentalitása idén lényegesen érettebb és agresszívebb. A tabella élén vannak, ami egyértelmû tanúbizonysága, hogy jobbak, mint tavaly és esélyük lesz a végelszámolásnál."

 

http://images.mirror.co.uk/upl/m4/feb2009/6/0/Arsene_Wenger_and_Sir_Alex_Ferguson_PicGetty_188214616.jpg


"Igen nehezen verhetõek voltak Emmanuel Petit és Patrick Vieira, valamint a hátsó alakzatot alkotó Keown, Adams és Bould idejében."

"Mindez nagyszerû sikereket eredményezett számukra és úgy gondolom, napjainkban is ugyanezt a rutinosságot lehet felfedezni ebben a csapatban."

Sir Alex határozott állítása, hogy az Arsenal elleni rangadók mit sem veszítettek presztízsükbõl a Premier Liga serlegéért folytatott ádáz harcban a Chelsea meghatározó színre lépése óta.

"A meccsek, különösen négy-öt évvel ezelõtt rendkívül fontosak voltak, hiszen mindketten a bajnoki címekért versengtünk" - mondta.

"Tény, hogy a Chelsea idõközben felemelkedett és az utóbbi években rólunk szóltak a bajnoki szezonok, de ezzel együtt is a két klub történelmét tekintve a Manchester United és az Arsenal találkozásai kivétel nélkül intenzív és hatalmas presztízzsel járó összecsapásokat garantál."

"Azt gondolom, többé-kevésbé ez a hétfõ esti meccsen sem lesz másképp, mert mind a két klub óriási múlttal és büszkeséggel bír, ami ebbõl adódóan nem is eredményezhet mást."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!