Keane: Ferguson a hibás

Roy Keane szerint Sir Alex Ferguson átigazolási piacon tanúsított spórolós irányvonala az oka a Manchester United idei szezonban látható hanyatlásának.


A United egykori kapitánya, Keane szerint az a hiba, hogy nem igazoltak megfelelõ számú top játékost az elmúlt években végre utolérte a klubot, és Ferguson utódjára, David Moyes-ra óriási munka vár az újjáépítést illetõen.

 
"A Unitednek öt-hat játékosra van szüksége. Az elmúlt öt évben nem nagyon akartak költekezni az átigazolási szezonokban. Nem vettek nagy játékosokat, ez pedig egyszerûen utolérte õket az idei szezonban" - mondta Keane.
 
"Talán mindenkit meglepett, hogy mennyire lecsúsztak, de most újra kell építeni a csapatot. Ha ez nyáron fog megtörténni, akkor ettõl nem félni kell, hanem el kell fogadni - ez egy izgalmas dolog. Ezek izgalmas idõk lehetnek a United számára. Vissza kell vezényelni õket a csúcsra, mert oda tartoznak."
 
A hetedik helyezett United ma este az Arsenállal fog megmérkõzni, és lehet, hogy közel két évtized után nem lesznek képesek kvalifikálni magukat a Bajnokok Ligájába, közben pedig Moyes is hatalmas nyomás alatt van, hogy megfordítsa a United szerencséjét.
 
 
Keane viszont ragaszkodik hozzá, hogy Moyesnak idõre van szüksége ahhoz, hogy kipofozza a csapatát.
 
"Moyes sok idõt érdemel" - mondta. "Az emberek nem merték azt mondani, hogy 'újjáépítés' folyik, de én pontosan ezt a szót használnám."
 
Miután a bajnoki cím megvédésével kapcsolatos remények szertefoszlottak és mind a két hazai kupából is kiestek, Keane szerint nem elég jó a United ahhoz, hogy minden odds ellenére egy Bajnokok Ligája gyõzelemmel mentsék meg a szezonukat.
 
"A jelenlegi forma alapján a Bajnokok Ligája nagyon nagy falat a Manchester Unitednek. Van-e esélyük? Talán nem, viszont még mindig veszélyt jelentenek, még mindig ott vannak, és az olyan nagy játékosaikkal, mint Wayne Rooney és Robin van Persie - fõleg ha újra teljesen fittek lesznek - a United egy veszélyes csapat lesz, ha összeszedik magukat a következõ egy-két hónapban."
 
Közben az Everton egykori edzõje, Moyes válaszolt a kritikákra és köti az ebet a karóhoz, hogy õ megfelelõ ember arra, hogy megfordítsa a klub jelenlegi balszerencséjét.
 
 
"Hat éves szerzõdést írtam alá, mert ez itt egy hosszútávú dolog. Ehhez mindig is idõ kell. Itt minden egyes évben folyamatos az építkezés, mi pedig megpróbáljuk ezt folytatni" - mondta Moyes.
 
"Tudom, hogy a helyes úton vagyunk. Ugyanezeket a dolgokat fogjuk folytatni és biztosra fogunk menni, hogy minden a helyén van - jól fel fogjuk készíteni a játékosokat és a dolgok meg fognak változni, ebben biztos vagyok"
 
Arra az utalásra, hogy a Barcelonánál, a Real Madridnál vagy Chelsea-nél nem lennének annyira türelmesek mint amennyire a United szurkolói és vezérkara türelmes, ezt válaszolta: "Ezért van az, hogy a megfelelõ klub a megfelelõ menedzsert választja, és a megfelelõ menedzser pedig a megfelelõ klubot."
 
"Olyan klubot választasz, amirõl tudod, hogy megfelelõ hely a számodra. Éppen ezért mindig is abban reménykedtem, és arról álmodtam, hogy egyszer majd eljön értem a Manchester United, és végül ez meg is történt."


express.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!