Mata a támadótársai elõtt tiszteleg

Juan Mata csak dicsérettel tudta illetni játékostársait a Newcastle otthonában 4-0-ra megnyert mérkõzés után, melyhez õ maga is hozzájárult két góllal és egy gólpasszal is.


A spanyol egy szenzációs szabadrúgásból szerezte meg a meccs elsõ találatát, majd késõbb a kapu elõtti higgadtságának köszönhetõen duplázni tudott. Javier Hernandez Shinji Kagawa labdájából tudta megszerezni a harmadik gólt, majd végül a ráadás perceiben Adnan Januzaj koronázta meg a gyõzelmet Juan Mata fantasztikus sarkazása után.

 
Az MUTV-nek adott interjúban Mata nem gyõzte dicsérni a társait:
 
"Remek teljesítményt nyújtottunk ma. Négy gólt szereztünk és idõnként nagyszerû focit játszottunk, fõleg a második félidõben. Ez a nap mindenkit boldogsággal tölt el. Nagyon jól játszottunk. Számomra megtiszteltetés, hogy olyan játékosok mellett játszhatok, mint Chicha, Shinji és Adnan."
 
"Õk minõségi játékosok, így nagyon könnyû velük együtt játszani. Ma a pályán tettük mindezt és sikerült pár helyzetet kialakítanunk és gólokat szereztünk. Különösen örülök Chicha góljának, azt hiszem, hogy õ ezt nagyon megérdemelte csakúgy, mint Adnan, akinek csereként kellett beállnia."
 
 
Miután Mata szabadrúgásból betalált, rögtön David De Geához szaladt ünnepelni. Amikor errõl kérdezték, így válaszolt:
 
"Általában egy héten kétszer szoktam külön gyakorolni edzés után. Szeretnék minél hatékonyabb lenni szabadrúgásokból és edzéseken megpróbálok annyiszor betalálni, amennyiszer csak lehetséges. Szerencsére ma sikerült betalálnom."
 
"David nagyon örült nekem és a mai mérkõzés elõtt megmondta, hogy be fogok találni. Ez volt az oka annak, hogy hozzá mentem ünnepelni. Kölönbözõ gólok voltak és úgy gondolom, hogy talán az elsõ volt a fontosabb, mert ezzel lett 1-0 az eredmény, de a második is különleges volt számomra."
 
Mata felszólította a csapattársait, hogy vigyék haza az Old Traffordra is ezt a pompás teljesítményt a szezon hátralevõ részére, miután a Vörös Ördögök a legjobb idegenbeli statisztikákkal rendelkeznek idén a bajnokságban.
 
"Amikor ezt tudatosítjuk magunkban, akkor arra gondolunk, hogy jobban kellene teljesítenünk az Old Traffordon is. Ennek ellenére mégis úgy gondolom, hogy az, hogy mi vagyunk a legjobbak idegenben egy olyan dolog, amire büszkék lehetünk. Otthon is nyernünk kell és a lehetõ legtöbb gyõzelmet be kell gyûjteni a szezon végéig, hogy valamivel elõkelõbb helyet foglalhassunk el a tabellán."
 
Mata ezután a szerdai Bayern München elleni Bajnokok Ligája mérkõzésre hívta fel a figyelmet. Ugyan ott nem léphet pályára a spanyol, biztos benne, hogy a csapattársai képesek egy jó eredményt elérni Németországban.
 
"Most a szerdai mérkõzéssel kell foglalkoznunk. Csak erre az egy meccsre koncentrálunk. Bár én nem léphetek pályára, otthonról végig szurkolni fogok nekik. Biztos vagyok benne, hogy a mai eredmény növelni fogja a magabiztosságunkat és sikerül kiharcolni a továbbjutást."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!