Arab tulajdonosa lehet a Unitednek

A Manchester Unitedért katari befektetõk jelentkeztek be.


A Sunday Mirror exkluzív beszámolója szerint a katari királyi család tulajdonában lévõ Qatar Holdings 1,5 milliárd fontért megvásárolná a Vörös Ördögöket.

Miután 2008-ban a milliárdos arab Sheikh Mansour Bin és Zayed Al Nahyan megvásárolták saját cégük, az Abu Dhabi United Group részére 200 millió fontért a Manchester City-t, a Manchester United esetleges megvásárlásával továbbnövekedne a közel-keleti pénzösszeg a Premier League-ben.

A katariak mindent elkövetnek, hogy a 2022-es világbajnokságig minél nagyobb részesedésük legyen a világ futballjában. A hónap elején szintén a katari királyi család kezében lévõ Qatar Foundation a Barcelonával kötött mezszponzori szerzõdést 5 évre 140 millió font értékben, sõt az arab állam Londonban több, mint 3 milliárdos befektetésként megvásárolta a Harrods-t, a One Hyde Park luxus lakóövezetet, valamint egy 13 hektáros területet további befektetések céljából. Katar hatalmas vagyonát fõleg a kitermelt gáz eladásából szerzi a mai napig.

 

 



A Sunday Mirror szerint a Qatar Holdings elnöke és Katar miniszerelnöke, Sheikh Hamad Bin Jassim Bin Jabr Al-Thani szerint sikerül olyan ajánlattal az amerikai Glazerék elé állni, amit nem utasítanak vissza. A sok szurkoló által nem szívlelt amerikaiak 2005-ben vették meg a Unitedet 790 millió fontért.

A lap úgy értesült, a Qatar Holdings már elkülönített 2,5 milliárd fontot az üzletre, amibõl 1,5 milliárd fontot kapnának a jelenlegi tulajdonosok (mely azt eredményezné, nagy nyereséggel adnának túl a Uniteden), a fennmaradó 1 milliárd fontot pedig Sir Alex Ferguson rendelkezésére bocsátanák a csapat erõsítésére.

 


sunday mirror

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!