Kölcsönlesen: Négy eredményes Vörös Ördög

A Manchester United támadója, Jesse Lingard góljával tartotta csapatát play-offot érõ helyen a Championshipben, amely egyben egy másik manchesteri, Tom Lawrence csapata, a Yeovil Town kiesését is eredményezte egyben.


A csatár a mérkõzés végén tudott eredményes lenni, teljesítményével pedig kiérdemelte a mérkõzés legjobbjának járó elismerést a Sirályok 2-0-s gyõzelmével végzõdõ találkozón az Amex Stadiumban. Ezáltal csapata újra play-offot érõ helyen áll a másodosztályban.

 

 

Szorosan a nyomukban lohol a Blackburn Rovers, akik már csak egy pontra tanyáznak feljutásra hajtó riválisukhoz képest, azt követõen, hogy sikerült 3-1-es gyõzelmet aratniuk a szenvedõ Charlton Athletic ellen a The Valleyben. Michael Keane egy szabadrúgás utáni fejesbõl tudott betalálni az ellenfél hálójába, amellyel csapata második gólját jegyezte, míg Davide Petrucci a kispadról beállva se tudott segíteni csapatának, hogy esetlegesen pontot menthessenek.

 

 

Felemás érzelmekkel teli napot zárhatott a Birmingham Citynél játszó Federico Macheda, aki felirakozott a gólszerzõk közé a Leeds United ellen, ám nem tudta megakadályozni, hogy csapata 3-1-es vereséget szenvedve a kiesõzónába csússzon a St. Andrews'-ban lejátszott mérkõzésen. Tyler Blackett hiányzott a mérkõzésrõl, míg Tom Thorpeot le kellett cserélni sérülés miatt, így várhatóan kénytelen lesz kihagyni a keddi, Wigan elleni mérkõzést.

 

 

A közép-angliai csapat felett aratott esetleges gyõzelemmel a Wigan újra a play-offot érõ helyek egyikén találhatja magát, ugyanis a hétvégén meglepetésre vereséget szenvedtek a Blackpooltól, így jelenlegi állás szerint 2-0-s zakójuk értelmében nem lehetnek ott a Wembleyben a Premier League-tagságot eldöntõ mérkõzéseken. Nick Powell a félidõben állhatott be, ám õ se tudott túljárni az igazán ihletett Matt Gilks eszén.

 

Hasonlóan nehéz napja volt a Doncaster Rovers színeiben Sam Johnstonenak, aki nem tudta megakadályozni a Readinget abban, hogy ismét a feljútásra esélyes csapatok között emlegessék. A Királyiak 3-1-es gyõzelmet arattak a Keepmoat Stadiumban, amely értelmében Paul Dickov együttese már csak egy pontra áll a kiesõzónától. Will Keane nem volt részese a QPR 1-1-es Milwall elleni döntetlenjének.

 

A League One-ban a Carlisle United is élet-halál harc elébe néz, miután a Brunton Parkban 1-0-ra felülmúlta õket az Oldham Athletic. Az ír támadó, Sam Byrne a 67. percben állt be a cserepadról, de James Dayton öt perccel késõbb született gólja eldöntötte a mérkõzést.

 

Jack Barmby újabb káprázatos góllal járult hozzá a Hartlepool United produkciójához, fantasztikus emelésével ráadásul ki tudott egyenlíteni a Plymouth Argyle ellen a Home Parkban. A Pools szurkolói extázisban ünnepelték a manchesteri kölcsönjátékos találatát, akit késõbb sérülés miatt le kellett cserélni.

 

 

Liam Grimshaw nem vett rész a Morecambe 3-0-s Wimbledon elleni sikerében, míg Jonny Sutherland vesztes gárda tagja volt a Stafford Rangers színeiben a Whitby Town ellenében.

 

Nem sok örömre lehetett oka Wilfried Zahanak, aki bár a félidõben csereként beállhatott a Sunderland elleni kiesési rangadón, a Cardiff City azonban súlyos, 4-0-s vereségbe szaladt bele, és immáron utolsók a Premier Leagueben.

 

Ami a United kontinensen tevékenykedõ kölcsönjátékosait illeti, Anderson ismét csak a kispadról nézhette végig a Fiorentina mérkõzését, amely során a firenzeiek öt pontos elõnyre tettek szert a Serie A negyedik helyéért vívott harcban az Internazionalevel szemben a Bologna elleni 3-0-s gyõzelemmel.

 

A United többi kölcsönjátékosa késõbb lép majd pályára.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!