Elhunyt Malcolm Glazer, a United tulajdonosa

Malcolm Glazer, a Manchester United egyik tulajdonosa 85 éves korában hunyt el.


Glazer 2005-ben vette meg a Manchester Unitedet, azóta öt bajnoki címet (2007, 2008, 2009, 2011 és 2013) és egy Bajnokok Ligáját nyert a csapat 2008-ban.

 
A Tampa Bay Buccaneers - egy NFL csapat, ami szintén Glazer tulajdona - honlapja megerõsítette a hírt.
 
Ez áll a közleményben: "Sajnálattal közöljük, hogy Malcolm Glazer tulajdonos/elnök 85 évesen, a kora reggeli órákban elhunyt."
 
"Egy dinamikus üzleti vezér volt, aki segített a Buccaneers-nek, hogy egy model franchise és tiszeletre méltó csapat legyen. Amióta Glazer 1995-ben megvette a csapatot, a Buccaneers hétszer ért el rájátszást érõ helyezést, ebbõl ötöt megnyert, és a történelmében elõször megnyerte a Super Bowlt 2002-ben."
 
 
"Úttörõ gondolkozóként emlékezünk rá, aki arra nevelte a csapatát és az alkalmazottait, hogy eltökéltek és elszántak legyenek, a legjobbak akarjanak lenni az NFL-ben. Glazer odaszánt építkezése és fejlesztése volt az alap a folyamatos sikerekhez a pályán, és a pályán kívûl egyaránt."
 
"Glazer hatással volt magára a bajnokságra is, amit az bizonyít, hogy az NFL Pénzügyi Bizottságában is tevékenykedett. Abban is hatalmas szerepe volt, hogy Tampa számos alkalommal volt a Super Bowl helyszíne."
 
A feleségét Lindát, hat gyermeket és 14 unokát hagy maga után.
 
A United átvételérõl
 
Glazer hatalomátvétele az Old Traffordon rendkívûl megosztotta a szurkolókat, mert hatalmas adósságot vállalt magára a klub megvételével.
 
David Buik - pénzügyi elemzõ - elmondta a Sky Sports News-nak, hogy szerinte Glazer már egy ideje beteg volt, és valószínûleg mindent elintézett, hogy a halála esetén továbbra is zökkenõmentesen tudjon mûködni a klub.
 
"Amikor eléred a 85 éves kort és mégsem intézkedsz, hogy minek kellene megtörténnie egy ilyen szomorú eset után, akkor nem készültél fel rendesen" - mondta.
 
"Egy percig sem tudom elhinni, hogy egy amerikai üzletember - akinek jelentõs adósággokkal is számolnia kellett, és két olyan fia van Avram és Joel személyében akik képesek lennének átvenni az üzletet - ne tett volna elõkészületeket."
 
"Mi fog holnap reggel (ma reggel) történni? Valószínûleg a részvények értéke esni fog egy kicsit, ugyanis így fog reagálni a piac a hírre, de a Glazer család többi tagja a helyén marad."
 
Glazer megosztó személyiség volt Angliában, de az Egyesült Államokban nagy tiszeletnek örvendõ üzletember volt, különösen amiért a jelentéktelen Tampa Bay-t Super Bowl gyõztes csapattá alakította.
 
Roger Goodell, az NFL megbízottja a következõket mondta róla: "Malcolm Glazer volt a fõ hajtóerõ a Super Bowl szervezet építésében."
 
"A közzösséghez való remek hozzáállása mindenben meglátszott amihez hozzáfogott, beleértve azt is, hogy hozzásegítte a Tampa Bay-t a Super Bowl gyõzelemhez."
 
"Malcolm önfeláldozó munkája a Bucs-ban és az NFL-ben, illetve a Tampa Bay régióban található emberek fémjelzik az örökségét."
 
"Gondolatban és imáinkkal támogatjuk a feleségét, Lindát, hat gyermekét és az egész Glazer családot."
 
 
A Manchester United hivatalos honlapján pedig ezek a sorok olvashatók:
 
Miután Malcolm Glazer 85 évesen elhunyt, a Manchester Unitednél mindenki támogatja a Glazer családot. A Manchester Unitednél dolgozók a legmélyebb és legõszintébb részvétüket szeretnék kifejezni mindannyiuknak ezekben a nehéz idõkben.

 


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!