Buik: Glazer elégedett lehetett

David Buik, pénzügyi elemzõ szerint a megosztó személyiségû Malcolm Glazer boldog lehetett azzal, ahogy a Manchester United teljesített, mióta átvette az irányítást az Old Traffordon.


Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a 85 éves üzletember hosszú betegséget követõen szerdán hunyt el, amelyet megelõzõen majd tíz évvel, 2005-ben 799 millió fontért átvette a Manchester United irányítását tulajdonosként.

 

A hatalomátvételét övezõ szurkolói elégedetlenség ellenére a Vörös Ördögök sikere a pályán Sir Alex Ferguson vezetésével folytatódott, hiszen ez idõ alatt 5 bajnoki címet nyertek a Premier League-ben, 2008-ban pedig sikerült a Bajnokok Ligája-serleget is elhódítaniuk.

 

Buik hiszi, hogy a Manchester Unitednél elért sikerek talán amerikai-futball csapata, a Tampa Bay Buccaneersnél történtekre is jó hatással lehetett, amelyet Malcolm Glazer 1995 óta tulajdonolt.

 

 

"Anélkül, hogy tiszteletlen szeretnék lenni, az a gyanúm, hogy õ teljességgel ambivalensen állt hozzá ahhoz, hogy a szurkolók mit gondolnak róla" - kezdte.

 

"Ezt a klubot a világ legnagyobb klubjaként azonosította, és felismerte, hogy az élén eltöltött idõszak során a pályán elért sikerek okán hihetetlen mennyiségû készpénzt lesz képes belõle generálni."

 

"Röviddel azt követõen, hogy 2005-ben megvásárolta a klubot, jött a pénzügyi összeomlás a világpiacon, amely 2008-ben szinte mindenkit drámaian érintett. Hogy élte volna ezt túl az amúgy elég gyenge lábakon álló Tampa Bay Buccanners, egy olyan pénzügyi 'fejõstehén' nélkül, mint a Manchester United."

 

Közismert, hogy az elmúlt kilenc év során a Manchester United vezetését megosztott elnöki pozícióban Glazer két fia, Joel és Avram látta el.

 

Úgy tudni, hogy az idõsebb Glazer halála semmilyen nagyobb hatással nem lesz a klub tulajdonosi szerkezetére.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!