Carrick jövõje bizonytalanná válhat

Az angol középpályást felemásra sikerült szezonját követõen nem válogatták be az angol válogatott vb-keretébe, helye pedig veszélybe kerülhet a Manchester Unitednél a várható új igazolások következtében.


Paul Scholes szerint Roy Hodgson hibát követett el, amiért nem hívta be az angol válogatott világbajnoki keretébe Michael Carricket. Az egykori válogatott középpályás szerint a Háromoroszlánosok bajba kerülhetnek, ha Steven Gerrard netán megsérül Brazíliában, miután nincs igazi helyettese a 23 fõs végleges keretben.

 

Carrick annak itta meg a levét, hogy a Manchester United gyakorlatilag az utóbbi két évtized legrosszabb szereplését produkálta a Premier League-ben David Moyes irányítása alatt, és csak a tartalékok közé nevezte Roy Hodgson. Pedig a 32. életévében járó középpályás kulcsszerepet játszott a válogatott világbajnoki-selejtezõiben, azt követõen, hogy a 2012-es Európa-bajnokság után felfüggesztette visszavonulását a nemzeti csapattól.

 

Azt kár lenne tagadni, hogy Carrick is mélyen tudása alatt játszott akkor, amikor a Vörös Ördögök csak szenvedtek a nemrég véget ért szezonban, így Hodgson gondolataiban Jordan Henderson és Ross Barkley is elé verekedte magát a rangsorban. Pedig egykori csapattársa, Scholes szerint a két fiatal nem igazán képes ugyanazt a pozíciót ellátni, mint az egykori Tottenham játékos, és ez még visszaüthet az angoloknak.

 

"Gerrard fantasztikusan alkalmazkodott játékával a csapathoz, csakúgy, mint korábban én tettem" - kezdte Scholes.

 

"Elképzelhetõ, hogy majd arra kérik a válogatottban, játsszon hasonló szerepkörben, a védõk elõtt, mint ahogy tette azt idén a Liverpoolnál. Mindazonáltal az, hogy nem lesz ott a vb-keretben Michael Carrick, egy hiba. Ha Gerrard megsérülne, senki nem tudna beugrani a helyére, bármennyire is úgy gondolja Roy Hodgson."

 

"Nem gondolom, hogy Jordan Henderson, Frank Lampard vagy Jack Wilshere képes lenne Gerrard szerepkörét átvenni."

 

 

Nagyon úgy tûnik, hogy az angolok szövetségi-kapitánya Frank Lampard és Michael Carrick között választott, miután Hodgson érthetõ okokból nem kívánt Brazíliába vinni három, harmincas évei közepén járó középpályást, ahol különbözõ hõmérsékleti és magassági viszonyokhoz kell majd csapatának alkalmazkodnia.

 

Scholes azonban ettõl függetlenül úgy véli, Carrick megfelelõbb helyettes lehetett volna Gerrard számára.

 

"Bizonyos életkorban többé már nem tudsz állandóan elõre rohanni" - tette hozzá.

 

"Ha megvan a tehetséged, képes lehetsz úgy is tempót diktálni, és a saját játékodat játszani, hogy közben hátul maradsz. Ez a nagy különbség Steven és Lampard között. Nem vagyok benne biztos, hogy Lampard rendelkezik azokkal a képességekkel, amik ahhoz kellenek, hogy valaki irányítsa a játék iramát."

 

"Õ mindig is olyan játékos volt, aki a gólszerzésre törekedett. Véleményem szerint az angol válogatott sikere a csoportkörben azon fog múlni, hogy Gerrard egészséges tud-e maradni."

 

 

Carrick klubszinten is bizonytalan idõszak elébe néz, ugyanis a Manchester United újdonsült menedzsere, Louis van Gaal legalább egy középpályást szeretne igazolni a nyár folyamán.

 

Legvalószínûbb célpontjának honfitársát, az AS Roma játékosát, Kevin Strootmant említik, de a szintén holland, Jordy Clasie neve is gyakran elhangzik azt illetõen, hogy a Feyenoord mezét a Unitedéra cserélheti.

 

Azt követõen, hogy a 2012/2013-as, bajnoki címmel végzõdõ szezont követõen az Év játékosa címet is megkapta a Unitednél, a West Hamnél nevelkedett játékos ebben az idényben közel sem tudta azt a teljesítményt nyújtani mint középen, és csak asszisztálni tudott legtöbbször a törékeny középpálya ellenfél általi lerohanásához.

 

Egyelõre még nem lehet tudni, hogy miként szerepel Van Gaal elképzeléseiben, ugyanis Tom Cleverley, Marouane Fellaini, Darren Fletcher és Nick Powell is sorban áll az általa betöltött helyért a csapatban, a várható új érkezõkrõl nem is beszélve.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!