Giggs: Sírtam a búcsúmeccsem után

Véget ért egy hatalmas futballista sikerekben gazdag, hosszú karriere, amit az érintett sem tudott szárazon hagyni....


Ryan Giggs elismerte, könnyekben tört ki a Manchester United elõzõ szezonbeli zárómérkõzését követõen - mindezt pedig megpróbálta véka alá rejteni Nicky Butt elõtt - miután felmérte, hogy az volt 23 éves futballista karrierének utolsó mozzanata.

 

A Walesi Varázsló ezt követõen a csapat másodedzõjének lett kinevezve az új menedzser, Louis van Gaal mellett, viszont játékosként hivatalosan is bejelentette visszavonulását. Azután, hogy a Manchester United a május 11-i, Southampton elleni döntetlenre végzõdõ szezonzáróról hazarepült, Giggs beült a kocsijába, és elsírta magát.

 

"A manchesteri reptéren szálltunk le a repülõvel" - kezdte a 40 éves élõ legenda.

 

"Elköszöntem a játékosoktól, és megköszöntem az erõfeszítéseiket. És nem vagyok egy érzelmes típus - vagy legalábbis azt hittem, hogy nem vagyok az. Nem vagyok az érzelmek embere, de a kocsim nem messze parkolt, és azt gondoltam, 'Azonnal be kell ülnöm az autóba'. Éreztem, hogy elõtörnek belõlem az érzelmek."

 

"Úgyhogy gyorsan belültem a kocsiba, és elindultam, majd elõtört belõlem a sírás, nagyon elkaptak az érzelmek. Szerintem mindez annak volt köszönhetõ, hogy egyrészt talán utoljára köszönhettem el játékosként ezektõl az emberektõl, másrészt pedig annak a hihetetlen nyomásnak is, amit magam raktam a vállamra azzal, hogy én voltam a csapat ideiglenes edzõje. Most egy kicsit bután hangozhat, de nem csak magam miatt, nem csak miattam történt ez."

 

 

Giggs, aki azt követõen vette át a Vörös Ördögök irányítását a bajnoki szezon utolsó négy fordulójában, hogy a klub vezetõsége menesztette David Moyes-t, ezután meglátta az úton egykori csapattársát, és egyben edzõi stábjának tagját, Nicky Buttot.

 

"Eljöttem a reptérrõl, és megálltam a lámpáknál, amikor Nicky Butt mellém állt, és akkor azt gondoltam, 'Basszus, nem engedhetem meg, hogy Butty megtudja, sírok'."

 

"Úgyhogy egyet intettem neki, majd elnéztem a másik irányba, és vártam, hogy a lámpák zöldre váltsanak."


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!