Ifi BL: United 1-1 Benfica

Az UEFA Ifjúsági Liga keddi játéknapján a Manchester United és a Benfica küzdelme 1-1-es döntetlennel végződött, amivel a Vörös Ördögök továbbra is vezetik A csoportot.


A Portugáliában lejátszott 2-2-es döntetlent követően újabb küzdelmes és látványos csatát vívott a két csapat.

 

Nicky Butt csapata nagy nyomást fejtett ki a mérkőzés elején, aminek köszönhetően Ethan Hamilton már a harmadik percben megszerezte a vezetést a Unitednek. A skót középpályás Gedson Fernandestől elcsente a labdát, majd hidegvérét megőrizve a kiszolgáltatott helyzetbe került Daniel Azevedo mellett ballal a kapuba lőtt.

 

A sorozat eddigi meccseit elnézve a Vörös Ördögök szokásává vált már az erős kezdés, azonban 10 perccel később jött az egyenlítés. Medina Etienne lépett meg a jobb oldalon, beadását pedig a hosszún érkező Joao Felix – George Tannert megelőzve - juttatta a hálóba.

 

Butt csak a lelátóról figyelhette a találkozót, miután Lisszabonban kiállították, azonban időnként így is forrtak az indulatok. Joao Felix megpattanó lövését védte Alex Fojticek, majd a szögletet követően is próbára tették a kapust, ekkor Tanner segítette ki és szabadított fel.

 

 

Florentina révén lesgólja is volt a vendégeknek, majd Gedson Fernandes beadását Tyrell Warren csúsztatta ki és Ethan Laird tisztázta. A vendégek kapuja előtt egy Aidan Barlow szabadrúgás jelentett veszélyt, de a lövés levágódott a sorfalról, így döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

 

A friss U17-es világbajnok Angel Gomes csereként beállva egyből helyzetbe került, Nishan Burkart lekészítését tűzte kapura. A helyszínre kilátogató 742 szurkoló örömmel fogadta a játék képének változását.

 

Joshua Bohui okos szereléséből Hamilton került közel a második gólhoz, de erőtlen lövését Azevedo kényelmesen védte. A Benficának volt válasza, Joao Filipe tisztán törhetett kapura, miután egy csellel lehagyta Ro-Shaun Williamst, a kivetődő Fojticek alatt túljutott a labda, azonban a kapufa hárított. Végül Warren szabadított fel az üres kapu jelentette veszélyből.

 

Gomes újbóli távoli próbálkozását szintén védte Azevedo, míg a túloldalt Lairdnek kellett a saját ötösén belül tisztázni, miután Joao Filipe került megint helyzetbe. A mérkőzés egészét nézve igazságos döntetlen született, míg a csoport másik párharcán a Basel 4-2-re legyőzte a CSKA Moszkvát, így a svájciak egy pontra megközelítették Butt tanítványait.

 

UEFA Ifjúsági Liga | Leigh Sports Village | Gólszerzők: Hamilton 3. | Joao Felix 14. |

 

United: Fojticek; Tanner, Warren, R. Williams, Laird; Sang (Gomes 55), Hamilton (B. Williams 83), Garner; Barlow, Bohui, Burkart (Baars 83).

Nem használt cserék: Thompson, Dunne, Ercolani, Kenyon


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!