Ifi BL: Basel 2-1 United

A Manchester United U19-es csapatának az UEFA Ifjúsági Liga csoportkör utolsó mérkőzésén kell kiharcolnia a továbbjutást, miután a Leichathletik Stadionban lejátszott találkozón 2-1-re kikapott a Baseltől.


Tyrell Warren fejes gólja kevésnek bizonyult miután Afimico Pululu és Yves Kaiser találataival már két góllal is vezettek a svájciak, akik Leigh-ben az előző összecsapásuk alkalmával 4-3-ra alulmaradtak.

 

A házigazdák már az első percben sérülés miatt elvesztették Daniele Vescot, így a találkozó korai szakaszában visszafogottabb volt az iram. Angel Gomes egy cselsorozatot követően késztette védésre Jozef Pukajt, de a helyzetek egyre inkább a túloldalon alakultak ki. A Vesco helyére beálló Atdhe Rashiti lőtt mellé, majd Pululu is veszélyeztetett, ekkor már Alex Fojticeknek is hárítania kellett, Schmid próbálkozása is mellé szállt, végül Usran Bislimi lövése vágódott a kapufára.

 

Gezim Pepsi szabadrúgásának védéséből indult egy United kontra, aminek a végén Indy Boonen passzából Ethan Hamilton próbálkozott, de nem találta el a kaput. A fordulást követően Noah Okafor beadását követően Ro-Shaun Williamsről került saját kapuja felé a labda, Fojticek azonban meg tudta menteni védőjét az öngóltól, míg Dejan Zunic beadását George Tanner tisztázta.

 

 

A játék képe alapján érett már a gól, és egy óra játék után meg is tört a jég: Pululu távoli tekerése kötött ki a felső sarokban. Hat perccel később a gólszerző ellen szabálytalankodott Tanner, a megítélt büntetőt pedig Kaiser magabiztosan értékesítette.

 

Minden jel arra mutatott, hogy Nicky Butt csapatának ennyi volt a találkozó, azonban a Vörös Ördögök újra nagyszerű elszántságot mutattak. Négy perccel a hazai gólt követően Gomes varázsolt egy szabadrúgást Warrenhez, a védő pedig nem hibázott és szépített. Fojticek egy elképesztő dupla védéssel tartotta meccsben a Unitedet, de a túloldalt előbb Gomes szabadrúgása kerülte el a kaput, míg Boonen megpattanó beadását sikerült Pukajnak hárítania.

 

Fojticeknek a végén még a nagyon aktív Pululu próbálkozásánál kellett nagyot védenie, azonban a Basel így is nyert, és két pontos előnyre tett szert az A csoport élén az utolsó kör előtt.

 

UEFA Ifjúsági Liga | Leichtathletik Stadion | Gólszerzők: Pululu 60, Kaiser 66 pen | Warren 70

 

United: Fojticek; O’Connor, Ercolani (Sang 62), Warren, R. Williams, Tanner (Baars 70); Garner (Burkart 62), Hamilton, Gomes, Boonen; Bohui.

Nem használt cserék Carney, Barrett, Kenyon, Galbraith.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!