Grant: Tanulni és játszani jöttem

Lehet, hogy Lee Grantet tartaléknak igazolták a Manchester United kapujába, a kapus azonban kijelentette, fontos szerepet vállalna abban, hogy a Vörös Ördögök a következő szezonban újra címekért legyenek harcban.


Ha egy évvel ezelőtt azt mondtuk volna neked, hogy a Manchester Uniteddel kezded meg az idei felkészülési szezont, mit válaszoltál volna?

Valószínűleg kételkedtem volna az épelméjűségetekben! [mosolyog] Fantasztikus út vezetett idáig és már nagyon várom minden pillanatát. Szeretnék egy jó felkészülési időszakot végigcsinálni, az első edzésünk már meg is volt a UCLA edzőközpontjában, szóval minden remek lesz!

 

Mit éreztél, amikor kaptad a hívást, hogy csatlakozz a Unitedhez?

Természetesen izgatott lettem, majd ezzel együtt nyugtalan is, hogy minden rendben menjen és hogy kezdődjön már el. Utóbbi az egész szünidőre igaz volt - nagyon-nagyon vártam már, hogy kezdődjön el a felkészülés és itt lehessek.

 

Még emlékszünk, amikor a Stoke játékosaként azon kevesek közé tartoztál, aki az Old Traffordon képes voltál megakadályozni Zlatan Ibrahimovicot a gólszerzésben - szerinted ez is szerepet játszott az átigazolásodban?

Talán igen! De szerintem inkább a szezon során nyújtott produkcióm és a folyamatosan jó teljesítményem játszott ebben szerepet. Azt viszont eltudom képzelni, hogy az a meccsem egy-két klub érdeklődését felkeltette.

 

 

Együtt játszottál klubunk egyik korábbi kiválóságával, Darren Fletcherrel a Stoke City-nél. Beszéltél vele arról, hogy a Unitedbe igazolsz?

Igen, és Fletch nagyszerű volt hozzám. Mielőtt csatlakoztam volna az új társaimhoz, az azt megelőző héten többször is együtt ebédeltem vele, és egy kis betekintést nyerhettem általa a klub működésébe, illetve, hogy kivel kerüljem vagy keressem a beszélgetés lehetőségét! [nevet] Komolyra fordítva a szót, fantasztikusan viselkedett velem és elmondta, milyen remek klubhoz igazolok és biztos volt benne, hogy élvezni fogom az itt töltött időszakomat.

 

Mik az első benyomásaid a játékostársaidról és azokról az emberekről, akikkel találkoztál a klubnál?

Nagyon fiatal csapat áll rendelkezésünkre jelenleg, miután még néhány játékosunkat nélkülözni kényszerülünk a világbajnokságon való elfoglaltságuk után. Már nagyon várom, hogy ezek a társaim is visszatérhessenek, de eddig csodálatos a közeg, mindenki nagyon szépen fogadott. Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a szezon és együtt dolgozhassunk a közös sikereinkért.

 

Már jelenleg is van a United keretében egy-két klasszis kapus. Várod már, hogy megpróbálhasd kiszorítani őket?

Igen, egyértelműen! Az, hogy David de Gea személyében a Premier League történetének egyik legjobb kapusával, illetve az argentin válogatott első számú portásával, Sergio Romeroval küzdhetek meg, nem rossz kihívás. Már volt lehetőségem néhány hétig együtt dolgozni [Joel] Pereiraval, és ő is hihetetlen kapusnak tűnik. Úgyhogy igen, számomra az egy óriási feladat lesz, hogy kiszorítsam őket a csapatból, de komolyra fordítva a szót, nagyon várom már, hogy tanulhassak tőlük és együtt dolgozzunk. Abból kiindulva, ahogyan rengeteg emberrel beszéltem, tudom, hogy mindannyian nagyszerű fickók.

 

 

Az itt töltendő időd alatt feltehetően az a célod, hogy játszhassál?

Természetesen. Nem számít mennyi idős vagy, honnan jöttél, mit tettél a múltban, ha megvan benned a profizmus és a vágy a bizonyításra, akkor csak folytatnod kell a megkezdett utadat. Én ugyanolyan intenzitással állok hozzá a dolgokhoz 40 éves koromhoz közeledve is, mint fiatalon, és biztos vagyok benne, hogy karrierem befejezésekor is ugyanez fog mozgatni. Nézd, szeretnék játszani, és amennyire csak lehet, szeretném kivenni a részemet a csapat munkájából, de tisztában vagyok azzal, hogy első sorban az lesz a feladatom, hogy támogassak másokat. De bennem megvan a vágy arra, hogy ezt megtegyem, és már várom, hogy elkezdődjön.

 

Hosszú és sikeres karrier áll mögötted, de soha nem hagytál fel a tanulással, ugye?

Valószínűleg ez az oka annak is, hogy most itt lehetek. Azt mondanám, hogy egy olyan játékos vagyok, aki mindig boldogan vállalja, hogy tanuljon; nyitott könyv vagyok. Ugyanezt tettem a Stoke-nál eltöltött két évem során, pedig amikor odakerültem, az emberek valószínűleg azt gondolhatták, 33 éves, a vége felé közelít már a karrierének. De számomra nem ez volt a cél. Azért voltam ott, hogy még jobb legyek, hogy fejlődjek és megmutattam, hogy képes vagyok a legmagasabb szinten is teljesíteni. Szeretném, ha ugyanezt tudnám véghez vinni itt is.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!