Grant: A legmagasabb szint fenntartása a feladatom

Miután aláírta egy éves szerződéshosszabbítását, Lee Grant egy exkluzív interjút is adott a klubmédiának.


Az alábbi interjúban Lee elmeséli, hogy szerinte a klub miért szerette volna, ha marad, illetve, hogy miért döntött úgy, hogy hosszabbít. A veterán kapus beszélt arról is, hogy mik a tervei a következő időszakra.

 

Gratulálok az új szerződésedhez. Örülsz, hogy sikerült hosszabbítanod?

"Igen, nagyon. Végig abban reménykedtem, hogy további egy évvel meghosszabbíthatom az ittlétemet és szerencsére a klub ezt lehetővé tette számomra. Nagyon várom, hogy tovább támogassam a csapatot, szeretném motiválni a körülöttem lévő embereket a következő szezon során."

 

Tudjuk, hogy nagyon népszerű vagy a Unitednél. Szeretsz ennek a csapatnak a tagja lenni?

"Abszolút és ez a fő oka annak, hogy úgy döntöttem, hogy maradok még egy évet. Fontosnak érzem és rendkívül értékelem azt a szerepkört, amiben dolgozom. Szerencsés vagyok, hogy lehetőségem van egy ilyen csodálatos klubnál tevékenykedni. Várom a következő évet a srácokkal."

 

Jól ismerjük a kapusainkat és mondhatjuk, hogy a világ legjobbjai közé tartoznak.

"Igen, fején találtad a szöget és nagyon várom az ezzel járó kihívásokat. Nagyon magas minőséget tudunk képviselni és mind képesek vagyunk segíteni, támogatni a csapatot. Várom, hogy elkezdjük a felkészülést és biztos vagyok benne, hogy nagy fejlődést fogunk elérni az előttünk álló szezon során."

 

Gondolom az, hogy erős versenyhelyzet van a kapusposztért nagy kihívást jelent és segíti a fejlődést is.

"Így van. Mindenkinek megvan a maga szerepe. Mindannyian, akik kesztyűt viselünk ennél a klubnál tudjuk, hogy nem csak az a feladatunk, hogy a másikat nyomás alá helyezzük, hanem, hogy támogassuk egymást. Az a fontos, hogy csapatként a lehető legjobb eredményeket érjük el. Legyen az David, Dean, Tom, vagy jómagam, mind szurkolunk a többieknek és készen állunk arra, hogy támogassuk egymást."

 

Eddigi pályafutásod során volt már alkalmad Tommal korábban találkozni?

"Igen, több alkalommal is volt szerencsénk egymás ellen játszani. A Burnley-hez akkor érkezett mikor én távoztam. Az elmúlt 5-6 évben rengeteg munkát végeztünk a PFA-nál és nagyon jó kapcsolatban vagyunk és biztos vagyok abban, hogy ez majd segít abban, hogy egységesek legyünk és a legjobb teljesítményt tudjuk nyújtani."

 

A kapusok talán abban különböznek a többi játékostól, hogy sokkal inkább együtt vannak például az edzéseken és nagyon szoros kötelék alakulhat ki közöttük.

"Abszolút, de ez nem jelenti azt, hogy nem jelentünk kihívást egymás számára. Szerencsések vagyunk a Manchester Unitednél, hiszen mind a 4 kapus egy külön karakter. Persze előfordulnak itt is súrlódások, de ami fontos, hogy magas szinten tudunk együttműködni. Ez teszi számunkra lehetővé azt, hogy toljuk egymást előre és ez által tudunk kihívást is jelenteni egymás számára. Én igyekszem sokat segíteni ebben és azt hiszem ez az egyik oka annak, hogy a klub hosszabbítást ajánlott nekem. Sokszor dolgozom együtt a fiatal srácokkal és figyelem mire képesek, figyelem, hogy képesek-e azon a szinten teljesíteni, hogy hétről hétre a felnőtt csapatban játszhassanak."

 

 

Úgy hangzik, hogy az a célod, hogy majd edzősködj a későbbiekben.

"Abszolút, ez lenne szerintem a módja, hogy a továbbiakban is a futball világában maradhassak. Nagyon jó lehetőségek vannak ebben a klubban a továbblépésre és úgy érzem, hogy támogatnak a terveimben. Nagyon sok támogatást kaptam a jelenlegi stábtól a különböző terveim, ötleteim megvalósításában és az Akadémiának is hálás vagyok, mert ők is támogatnak a vágyaim elérésében. Hálás vagyok és remélem, hogy folytathatom majd itt a munkát akkor is, ha majd letelik a következő 12 hónap."

 

Most már tudjuk, hogy hosszú távú céljaid között szerepel az is, hogy majd menedzser legyél. Ennek fényében más szemmel nézed az Európa-bajnokság találkozóit, vagy csak ugyanúgy élvezed, mint a többiek?

"Őszinte leszek, egyelőre úgy nézem, mint mondjuk Te is. Próbálom élvezni a meccseket. Próbálom kiélvezni a mostani időszakot, mert ez az a rövid kis etap, amikor jobban elszakadunk a játéktól. Aztán a következő hónapokban már ismét a kemény munka és a mérkőzések lesznek a középpontban. Most elsősorban próbálok szurkoló lenni és szorítok a válogatottnak és büszkén viselem az angol mezem az utcán."

 

Hallottuk, hogy különösen tetszett neked Harry és Luke játéka a németek elleni összecsapáson. Jó volt látni őket ilyen formában a pályán?

"Örülök az összes csapattársam sikerének és bevallom kicsit csalódott vagyok, hogy Dean sérülése miatt kikerült a keretből. Ő is csalódott, amit teljesen megértek, hiszen nagyon keményen dolgozott egész évben és készült erre a tornára. Annak viszont örülök, hogy Marcus, Harry és Luke ott vannak és csodálatos produkciókat láthattunk tőlük. Fenomenálisan teljesítenek a védelemben és bízom benne, hogy ez folytatódni fog a következő mérkőzésen is. Szurkolok azért, hogy a végső győzelmet is meg tudják szerezni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!