Mourinho reakciója a Leicester legyőzésére

José Mourinho kihangsúlyozta, a Vörös Ördögök győzelme a Leicester City felett egy nagyon pozitív jel, annak tükrében, hogy sok játékosa még csak éppen hogy edzésbe állt nyári szünete után.


Jó így kezdeni a Premier League-et

"Szerintem [Richard] Scudamore úr boldog lehet, mert jó így kezdeni a Premier League-et. Véleményem szerint ez egy jó meccs volt, három jó csapattal. A meccs jó volt, és mint mindig, a játékvezetői hármas is - Andre [Marriner] remekül vezette a találkozót. A Leicester is nagyon jó volt, jó munkát végzett Claude [Puel]. Nagyon jó játékosaik vannak. Fantasztikusan igazoltak, lenyűgöző a keretük. Biztos vagyok benne, hogy nagyon jó szezonjuk lesz."

 

"Egy olyan meccs volt ez, amelyen hat helyen kellett volna cserélnem, mert azt éreztem, hogy a három nem lesz elég számomra. Azt akartam, hogy [Anthony] Martial játsszon Juan Mata vagy Alexis Sanchez helyett, de nem tehettem meg [hogy becserélem]. Paul Pogba nem tudott 90 percet a pályán tölteni, ahogyan Fred sem. Több változtatásra lett volna szükségem, de nem állt rendelkezésemre, így ebből a szempontból nem volt könnyű a pálya széléről irányítani a találkozót."

 

"De elmondtam a játékosoknak, hogy voltak nagyon jó időszakaink, amelyek során rengeteget felvillantottunk abból, amilyen futballt játszani szeretnénk. Bizonyos periódusokban a Leicester nagyon erősen nyomott, de csapatként álltuk a sarat, és ez is egy fontos dolog. A nehéz pillanatokban csapatként tudtunk játszani. De persze a második félidőre Andreas [Pereira] és Fred is besárgult. Paul [Pogba] fantasztikus volt - lenyűgöző módon járult hozzá a csapat játékához, de percről-percre fogyott az ereje, ezért, illetve a középpálya stabilitásának megőrzéséért szükségünk volt Scott [McTominay] és Marouane [Fellaini] segítségére. De ezzel egy időben többet akartam támadni is és úgy éreztem, hogy ha az utolsó 20 percre betudnám hozni Martialt Alexis helyére, akkor megtudnánk szerezni a mindent eldöntő második gólt. De ezt a változtatást nem tudtam véghez vinni, úgyhogy nagyon nehéz dolgunk volt. Azonban a játékosaim mindent beleadtak, amit csak tudtak. Ezt is kértem tőlük. Ha 10 perc van benned, akkor annyit tegyél hozzá. Marouane szólt nekem, hogy ő 10 percnél többet nem tud vállalni, én pedig erre azt mondtam, hogy rendben, akkor adjál 10 percet. Mindenki fantasztikusan állt hozzá."

 

 

A Premier League-ben minden mérkőzés kemény

"Természetesen nagyon fontos a győzelem és a jó játék. Azt gondolom, hogy a mérkőzés bizonyos szakaszaiban jól játszottunk és egy olyan jó csapattal szemben tudtuk ezt megtenni, akik a nyáron többet költöttek erősítésekre, mint mi. Nagyobb mennyiségű pénzt áldoztak új játékosokra, mint mi, szóval szerintem a Premier League-ben el kell kezdenünk hozzászokni, hogy olyan csapatokkal nézünk szembe, akik hasonló kvalitásokat képviselnek. El kell felejteni a nevet, a történelmet, a mezt, mert minden csapat nagyon jó és ezzel együtt minden mérkőzés kőkemény, úgyhogy nagyon fontos volt, hogy egy ilyen nehéz felkészülési szezon után az első meccsünkön sikerült begyűjteni a három pontot úgy, hogy néhányan csak három napja edzettek. Természetesen mindenkinek nehéz szezonja lesz, nem csak nekünk. De számunkra egyértelműen, mert nekem már hónapokkal ezelőtt megvoltak a terveim, mégis olyan helyzetben találtam magunkat az átigazolási piac zárultakor, amelyre nem számítottam. Ez az utolsó alkalom, hogy erről hajlandó vagyok beszélni. Vége, befejeződött, bezárult az átigazolási piac, nem kell többet beszélni róla. Szerintem a futball változik, valószínűleg a menedzsereket jobb lenne mostanában már csak vezetőedzőnek nevezni. Nagy, sokfunkciós edzői stábunk van és azt gondolom, hogy már inkább vezetőedzők vagyunk, sem mint menedzserek. Így alakul át a futball."

 

Elégedett Shaw-val és Pereirával

"Nagyon elégedett vagyok Luke Shaw-val - nem csak a gólja miatt, hanem mert 90 perc alatt csak egyszer hibázott. Az egy olyan hiba volt, ahol valószínűleg a partjelző kisegíthette volna és egy szabadrúgás megítélésével megoldhatta volna a problémánkat. Nagyon jó volt védekezésben, jó helyen volt nála a labda, mivel jó felkészülési szezont futott ezért fizikálisan is minden rendben volt. Ő már öt hete folyamatosan edzett és a teljes felkészülési szezont végigcsinálta úgy, hogy minden mérkőzésen pályára lépett. Ő is azok közé tartozik, mint Andreas Pereira, éppen ezért őt se akarom kihagyni. Ő egy jobboldali szélső középpályás, aki a Valenciánál a kispadon ülve töltötte az előző szezont, majd onnan az Old Traffordra visszatérve a 6-os pozícióban játszott egy fenomenális mérkőzést."

 

 

Pogba vállalta a büntetőt

"A gondolat az volt, hogy ő egy nagyon jó büntető végrehajtó, szereti az ezzel együtt járó felelősséget, ezért ő volt az első számú választás. Természetesen volt a pályán második és harmadik számú választásunk is arra az eshetőségre, ha nem lenne magabiztos vagy valamiért mégse akarná vállalni. De ő készen állt, és természetesen a világbajnokság alatt ezt eléggé sokszor gyakorolták a sorozat lebonyolítási rendszere okán. Ő magabiztos volt és bár [Kasper] Schmeichel nagyon jó a tizenegyesek kivédésében, esélye se volt. Érezhető volt az irányból, hogy Schmeichel nem érhet oda. Csak szárnyak segítségével lett volna esélye kivédeni, úgyhogy ez egy fantasztikus büntető volt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!