Lingard: Top forma kell az Everton legyőzéséhez

Jesse Lingard kemény délutánra számít vasárnap, amikor a Manchester United a Goodison Parkba látogat az Everton vendégeként.


A szezon célegyeneséhez közeledve még mindkét klubnak van miért harcolnia, ugyanis míg Ole Gunnar Solskjaer legénysége egy top 4-beli pozícióra áhítozik, addig a Stolverkosok a Leicester City-vel, a Wolvesszal és a Watforddal küzdenek meg a bajnokság 7. helyéért.

 

A két csapat összecsapásait ismerve Jesse Lingardnak nincsenek illúziói azt illetően, hogy húsvétvasárnap kemény feladatok elébe néznek, ha győzni akarnak.

 

"Szerintem nehéz mérkőzés lesz. A szezon végére fordulva mindkét klub harcol még valamiért. Ugyanolyan fontos ez a mérkőzés számukra, mint nekünk, úgyhogy top formában kell lennünk" - kezdte a MUTV-nek.

 

"A top 6 csapat ellen eddig elért eredményeik alapján nagyon nehéz ellenük idegenben játszani. De ha mi a saját játékunkat tudjuk hozni, akkor meglehet a győzelem is."

 

Jesse abban reménykedik, hogy a Vörös Ördögök megtudják ismételni legutóbbi Goodison Parkbeli teljesítményüket, amikor 2018-ban többek között az ő távoli bombagóljával 2-0-ra nyerni tudtak újév napján Liverpoolban. A középpályás nagyon élénken emlékszik találatára, és reméli, hogy az első osztály egyik legjobb hangulatával rendelkező stadionban ismét eredményes tud majd lenni.

 

 

"Ott van a legszebb góljaim között! Nagyon jól emlékszem rá. Nagy győzelem volt, szóval remélhetőleg a hétvégén is meg tudjuk majd ismételni."

 

"Mindig élvezetes mérkőzéseket játszunk az Everton ellen. A Goodison Park egy lenyűgöző hely, magával ragadó atmoszférával, de ott lesznek velünk a szurkolóink is, akiknek a támogatására szükségünk is lesz."

 

Michael Keane személyében van egy játékos, akivel már nagyon várja a pályán való találkozást Lingard. A 26 éves középhátvéd fiúból férfivá válva 11 évet töltött el a United kötelékében, mielőtt egy kis kitérőt téve 2015 nyarán a Mersey-partján talált új otthonra.

 

Jesse elégedett azzal, ahogyan egykori csapattársa és ő fejlődtek az eltelt évek során, hiszen mindketten aktív részesei az angol válogatott utóbbi időbeli sikereinek.

 

"Szoktam néha beszélgetni Mike-kal" - tette hozzá.

 

"Nemrég együtt adtunk interjút. Úgy tűnik, hogy beilleszkedett csapatába és ráadásul az angol válogatottba is visszatérhetett, szóval minden jól megy neki mostanság."

 

 

Lingard elismerte, mindenki számára egy nagyon kemény héten vannak túl a Barcelona elleni Bajnokok Ligájabeli csalódást követően. A manchesteriek azonban tudják, a lehetőségük megvan, hogy biztosítsák következő szezonbeli visszatérésüket a sorozatba, Jesse elmondása szerint pedig ezt illetően mindennél jobban eltökéltek társaival.

 

"Tudjuk mi forog kockán, és ezért mit kell tennünk. Kulcsfontosságú a top 4-beli tagságunk biztosítása, mert ez azzal az egyértelmű eredménnyel járna, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában szerepelhetnénk. Ez egy hihetetlenül nagy kupasorozat, a United pedig mindig megérdemli, hogy ott játsszon."

 

"Az olyan vereségek, mint a Barcelona elleni, nagyon fájóak, de tudjuk, hogy nagy hét áll előttünk, szóval Ole megpróbálkozott elterelni erről a gondolatainkat, és a koncentrációnkat az Evertonra, a Manchester City-re és a Chelsea-re irányítani. Ez három nagyon nagy mérkőzés lesz, amelyeket meg kell nyernünk."

 

"Minden egyes mérkőzésen 100 százalékot kell ehhez nyújtanunk és a győzelemre kell törekednünk, ugyanis három pont megszerzése a legfőbb célunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!