Csapathírek a Chelsea elleni idénynyitó előtt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer friss információkkal szolgált csapatáról a Chelsea elleni Premier League nyitómérkőzést megelőzően.


A Vörös Ördögök számára vasárnap kezdődik meg a 2019/20-as idény, amikor az Old Traffordon fogadják a Frank Lampard vezette londoniakat, aki a Derby County kispadját hagyta ott egykori klubjáért.

 

Romelu Lukaku az angol átigazolási időszak utolsó napján az Internazionale együtteséhez igazolt, Aaron Wan-Bissaka, Harry Maguire és Daniel James azonban már csak arra várnak, hogy debütálhassanak újdonsült klubjuknál.

 

Ami pedig még ennél is fontosabb, Solskjaer megerősítette a MUTV-nek, hogy Maguire rögtön a kezdőcsapatban kaphat majd helyet.

 

A csatársorban Mason Greenwood több lehetőséghez juthat lenyűgöző felkészülési szezonját követően, Eric Bailly és Timothy Fosu-Mensah azonban sérülés miatt még biztosan nem lesz bevethető egy jó ideig.

 

Hátproblémájából kigyógyulva Paul Pogba megfelelő állapotban ahhoz, hogy kezdhessen, Alexis Sanchez azonban valószínűleg még nem jut szerephez a hétvégén, annak ellenére, hogy a chilei válogatott tagjaként a Copa American elszenvedett sérülése után már jó edzésmunkát tudott végezni.

 

"Alexis visszatért és jól dolgozik az edzéseken" - kezdte a norvég menedzser.

 

"Természetesen ő négy-öt héttel le van maradva a csapattársaihoz képest, és egy itteni, zárt ajtók mögötti barátságos mérkőzést leszámítva nem is játszott még, szóval ezt egy lehetőségnek látja, amivel élhet és leteheti a névjegyét."

 

A MUTV-nek adott exkluzív interjúban hosszasan beszélt Harry Maguire-ről és Paul Pogbáról is Solskjaer.

 

 

"Harry lenyűgözött engem, méghozzá nagyon. Azonnal megéreztük a jelenlétét. Magasabb és nagyobb, mint arra gondoltam. Igazi pluszt jelent számunkra az, hogy már minket erősít. Az összes társára nagy hatással lesz."

 

"És igen, Harry játékra kész. Biztos vagyok benne, hogy ha vasárnap reggel megkérdezem arról, hogy számításba vehetem-e a kezdőcsapat összeállításakor, akkor nem fog visszautasítani, mert a Leicesterrel számos felkészülési mérkőzésen játszott. Nagyon jó edzésmunkát végzett és úgy tűnik, hogy nagyon jó formának is örvend."

 

"Paul igazából már az AC Milan elleni meccsünk után újra edzésbe állt. Nem akartam kockáztatni, hogy elrepüljön velünk Cardiffba, de a zárt ajtók mögötti Blackburn elleni meccsünkön másnap már pályára lépett. Bevethető. Minden játékosunk jó erőnléti állapotnak örvend. Mindig is az volt a legfőbb célunk, hogy a lehető legtöbb egészséges és jó edzettségi szinten lévő játékossal állhassunk a szezon startvonalához. Természetesen Eric sérülése rossz hír, de a többiek rendelkezésemre állnak."

 

Lukaku távozásával több szerep hárulhat a manchesteriek 17 éves saját nevelésű támadójára, Mason Greenwoodra, de a többi támadótól is gólokat vár menedzserük.

 

"Rom [Lukaku] természetesen nagyon jó mutatókkal rendelkezett" - tette hozzá.

 

"Ő az egyik legjobb játékos 9-es poszton, ha egy edző olyan típusú játékot akar játszani. Én biztos vagyok benne, hogy [Anthony] Martial és [Marcus] Rashford képes lesz gólokat szállítani. Dan James is jeleskedni fog az előkészítésekben. Arra is fogadni mernék, hogy Jesse Lingard is eredményesebb lesz, úgyhogy ebben a szezonban más jellegű támadóalakzattal fogunk dolgozni."

 

"Vannak olyan játékosok, akikről az edzője tudja, hogy képesek lesznek hatással lenni a csapatára, Mason útja az integrálódáshoz pedig sokkal nehezebb lett volna, ha van még egy csatárunk a keretben. Úgyhogy én hiszek benne, hogy Mason játszani fog és amikor lehetőséget kap, akkor azt gólokkal fogja meghálálni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Chelsea

Premier League 1. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!