Solskjaer kikérdezte Giggset James leigazolása előtt

A Manchester United legendája, Ryan Giggs szerint Daniel James leigazolásán "nem kellett sokat gondolkodnia" Ole Gunnar Solskjaer legénységének.


Azután, hogy a nyitófordulóban megszerezte első gólját Vörös Ördögként a Chelsea ellen, a hétfői Wolverhampton Wanderers elleni 1-1-es döntetlenre végződött bajnokin először jelölte kezdőcsapatába Jamest Ole Gunnar Solskjaer.

 

Giggs, akinek irányítása alatt mutatkozott be James a walesi felnőtt válogatott színeiben, elárulta, egykori norvég csapattársa kikérdezte őt, mielőtt szerződtették volna az ifjú szélsőt a Swansea City együttesétől.

 

"Ole megkérdezett róla, én pedig elmondtam, hogy ő egy nagy potenciállal rendelkező játékos" - kezdte Giggs a Premier League Productionsnek hétfőn este.

 

"Ő nagyon gyors, nagyszerű srác, olyasvalaki, akit az ember szeret az öltözőjében tudni, mert remek karakter. Szóval nem kellett sokat gondolkodni rajta, mert hatalmas tehetség."

 

 

A Manchester United mezében illusztris karriert produkáló Giggs különösen pályája elején arról volt híres, hogy a bal oldalon fel-alá száguldozva terrorizálta az ellenfelek védőit.

 

Hasonló fegyverrel van felvértezve az új igazolás is, aki mindezt a felkészülési mérkőzések és az eddig lejátszott két bajnoki során is bizonyította.

 

A Leeds United elleni felkészülési meccsen csak a kapufa állította meg Jamest azután, hogy egy villámgyors kontratámadásnál gyors csatlakozott Marcus Rashfordhoz. A Chelsea ellen szintén a sebességének köszönhetően került olyan pozícióba, amellyel gólt szerezhetett manchesteri pályafutása első tétmérkőzésén, ráadásul a Stretford End előtt.

 

"Állórajtnál nagyon gyors és mindenkit maga mögött hagy" - tette hozzá Giggs.

 

"Ez minden fiatal szélső esetében így szokott lenni. Amiben még fejlődnie kell, azok az utolsó labdaérintései, passzai és az, hogy még több gólt szerezzen."

 

"Nagyon sokszor láttam tavaly a Swansea-ban és a másodosztályban szinte az összes szélső védőt az őrületbe kergette."

 

Egy másik szélső, Anthony Martial kapcsán is elégedetten nyilatkozott Giggs az eddigi szezonja alapján. A francia válogatott játékos eddig két mérkőzésből kétszer tudott eredményes lenni, mióta Solskjaernál középre húzódva játszik.

 

 

A korábbi Monaco játékossal még a klub másodedzőjeként dolgozott együtt Giggs, aki hiszi, hogy a hétfői teljesítménye alapján hosszú távon se jelent majd gondot Tonynak az, hogy számítanak rá a gólszerzésben.

 

"Dolgoztam már együtt vele, képes lesz rá" - tette hozzá a Walesi Varázsló.

 

"Erős, képes megtartani a labdát és igazi középcsatárhoz méltó játékot nyújtani. Üres területre belőtt labdákat átveszi mellel, megtartja, betör velük a tizenhatoson belülre, úgyhogy szerintem nagyon ígéretes a teljesítménye."

 

"Most már ez 90 percen keresztül elvárás vele szemben. Ha én lennék Ole Gunnar Solskjaer, és ezt a teljesítményt láttam volna, akkor nagyon elégedett lennék vele összességében."

 

Martial 27. percben szerzett gólja juttatta előnybe a manchesterieket a Molineux-ben, mielőtt a második félidőben Ruben Neves révén egyenlítettek volna a hazaiak, amellyel kialakult a találkozó végeredménye is.

 

"Remek gól volt" - folytatta Giggs.

 

"Természetesen a góloknál azt is meg kell nézni, hogy hol lehetett volna jobban teljesíteni védekezésileg, de ebben az esetben csak azt mondhatja az ember, hogy 'szép volt, remek gól'. Nem sok játékos képes erre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!