Woodward: A United Oleval lesz sikeres

A Manchester United ügyvezető alelnöke, Ed Woodward hiszi, hogy rendelkezésre állnak a megfelelő alapok a klubnál ahhoz, hogy Ole Gunnar Solskjaer hosszú távon sikeres legyen az Old Traffordon.


A Vörös Ördögök még harcban állnak az Európa-liga és az FA-kupa elhódításáért a szezonban, a bajnokságban azonban csak ötödikek, nem kevesebb, mint 38 ponttal lemaradva a listavezető Liverpool mögött.

 

Bruno Fernandes nagy átigazolási összeget megmozgató januári érkezése optimistábbá tette a hangulatot a csapat háza táján, Woodward pedig hiszi, hogy a Unitednél jó úton járnak.

 

"A szezon utolsó harmadához érve szeretnénk erős véghajrát bemutatni a Premier League-ben, az Európa-ligában és az FA-kupában egyaránt" - kezdte Woodward a Manchester United 2020-as üzleti évének második negyedéves eredményeinek befektetők előtti ismertetésekor.

 

"Folytattuk a megkezdett folyamatokat a csapatépítés tekintetében, ugyanis számtalan változás történt az érkezőknek és az akadémiánkról felkerülteknek köszönhetően; a mindenki által célul kitűzött hosszú távú sikerek eléréséhez rendelkezésre állnak az alapok, Ole-val pedig a terveink és a futballal kapcsolatos víziónk megvalósítása zajlik."

 

 

Pénzügyek tekintetében a klub továbbra is fenntartja 560 és 580 millió font közötti teljes üzleti évre vonatkozó bevételi tervezetét, míg a nettó adósság mértéke 23.2 százalékkal növekedve 391.3 millió fontra rúg jelenleg.

 

A klub jelentése szerint az egy év alatt történt 73.6 millió fontos növekmény "elsődlegesen az össz készpénzállomány csökkenésének" tudható be, "az össz amerikai dollárban meglévő adósságállomány változatlan".

 

A United a második üzleti negyedév folyamán 168.4 millió fontos bevételt realizált - 19.3 százalékkal kevesebbet, mint az előző üzleti év azonos negyedévében - míg a működési profit 17 százalékos csökkenést felmutatva 36.5 millió font volt, amely nagyban a Bajnokok Ligája szereplés hiányának tudható be.

 

A kereskedelmi bevételek ezzel szemben 7 százalékkal emelkedtek, és ezek közül is kiemelendő a szponzorok területén elért 11.9 százalékos emelkedés az Alibabaval és a Mondelezzel kötött megállapodások következményeként.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!