Neville: Bruno és Pogba előre, egy biztosító hátra

Az egykori jobbhátvéd szerint a két játékos egymás mellett játszva hozná ki magából a legtöbbet.


A francia a Vörös Ördögök legutóbbi két bajnokiján csak csere volt, a portugál viszont januári érkezése óta a kezdőcsapat állandó tagjává vált.

 

Ole Gunnar Solskjaer rengeteg variációt próbált már ki a csapat közepén, a jelenlegi megoldást Scott McTominay-ben és Fredben, valamint az előttük lévő Bruno Fernandesben látja, előidézve ezzel a Paul Pogba-Nemanja Matic páros háttérbe szorulását.

 

Gary Neville szerint a norvégnak együtt kellene játszatnia elől Fernandest és Pogbát, hogy mögöttük csak egy védekező középpályásnak adjon teret – ahogy azt a Manchester City tette a Kevin De Bruyne-David Silva duó kapcsán az elmúlt idényben.

 

"Szerintem problémát jelent, ha egy 150 millió font értékű középpályát jegelsz a kispadon" – mondta Gary.

 

"A cserepadon ücsörög a vb-győztes, a Juventusban kimagaslót nyújtó Pogba, aki a jelek szerint nem tudja magát beverekedni a kezdőbe."

 

 

"A Chelsea elleni mérkőzést megelőzően nem értettem egyet Patrice Evrával. Ő csalódott volt a kezdő tizenegyet illetően. Úgy gondolta, Ole rotál, mintsem hogy a lehető legerősebb összeállításban küldje pályára fiait."

 

"Szerintem azt a 11-et érezte akkor a legütőképesebbnek. Személy szerint sose értettem, Ole miért nem próbálja meg egy labdaszerzővel, ahogyan a City. De Bruyne és Silva sem volt a legfegyelmezettebb játékosok egyike, de Pep Guardiola alatt azzá váltak."

 

"Ebben az egy felállásban látom a megoldást, amivel ők ketten egyszerre lehetnének a pályán úgy, hogy mindkettejük a maximumot hozza ki magából. Ole Bruno mögött legtöbbször Matic és Pogba mellett döntött. Úgy gondolom, Pogba nem tud igazán kiemelkedőt nyújtani abban a szerepkörben, mivel az nagy fegyelmezettséget kíván, viszont két előretolt játékos sokkal több szabadságot ad a támadások kibontakoztatásához."

 

A United kulcsfontosságú hetek elé néz, hiszen az RB Leipzig elleni Bajnokok Ligája-meccset követően az Arsenalt látják vendégül, majd az Evertonhoz utaznak.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!