Ferdinand: Támogatom De Geát!

Henderson kezdett tegnap David de Gea helyett a kapuban a Manchester United színeiben a bajnokságban, először mióta játékra alkalmas.


Rio Ferdinand David de Gea oldalán van azzal kapcsolatban, hogy igazoljon el a Manchester Unitedtől, miután Dean Henderson a csapat elsőszámú kapusa lett a szezon végére.

 

Henderson először kezdett a kapuban De Gea helyett a Premier League-ben vasárnap, miután Ole Gunnar Solskjaer a 24 éves hálóőrt nevezte a Brighton & Hove Albion elleni mérkőzésre.

 

Ferdinand nem gondolja, hogy régi csapattársa elégedett lenne a 2021-22-es idény tartalék szerepével.

 

Ferdinand a BT Sportnak nyilatkozott: "Van két opciód a kapus posztra: vagy harcolsz az első helyért, vagy azt mondod, 'ez' vagyok én, inkább olyan helyre megyek, ahol elsőként tekintenek rám."

 

"Ha Dean Henderson elsőszámú kapusként fejezi be a szezont, David de Gea mindent el fog követni annak érdekében, hogy elhagyja a csapatot, ebben biztos vagyok."

 

"Szeret a Manchester United csapatában játszani, a csapattal lélegzik és él, ezt teszi mióta megérkezett a klubhoz. De nem hiszem, hogy itt marad és azt mondja, 'rendben, Dean Hendersoné az elsőszámú mez, én addig leülök és várok.' Esélytelen, nem fog megtörténni, inkább elmegy."

 

Ferdinand szerint a kialakult szituáció a csapatnál hosszú távon nem fenntartható.

 

 

"A nap végére van két elsőszámú kapusod, ez nem fog így működni" - nyilatkozta. "Szükséged van egy olyan második kapusra, aki tudja, hogy nem játszhat és megérti, hogy háttérszerep jut csak neki, amíg valamilyen sérülés vagy egyéb kupasorozat elősegíti a pályára lépését."

 

"David de Gea nem az a srác, ő nem egy ilyen ember - alappillére ennek a csapatnak és talán Ole is belátja, hogy ez a helyzet egy kicsit nehéz most, látott valakit, aki versenyezhet az első helyért és most őt állította az élre."

 

"De Gea elfogadja a helyzetet és maradni fog? Nem hinném."

 

A korábbi klublegenda hozzátette még: "A legjobb döntés a megfelelő helyzetben Ole Gunnar Solskjaer számára, ezt akarta."

 

"Ő a menedzser, ő az, aki meghozhatja ezt a nagy döntést és ő látja, ha jelenleg Dean Henderson a megfelelő ember az elsőszámú kapus pozícióra."

 

"Figyelj, erre a lehetőségre várt régóta, visszajött a Sheffield United csapatától egy remek szezont követően - ezt akarja. Jelenleg nyomás alatt van."

 

"Meg tudja-e élni a népszerűséget ez az ígéretes fiatal kapus? Alig várom, hogy láthassam játszani."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!