A Szuperliga támogatásának hiánya miatt mondott le Woodward

A Sky Sports News értesülései szerint Ed Woodward ügyvezető alelnöki pozíciójáról való lemondása mögött az állt, hogy nem tudta támogatni a tulajdonosok Szuperligába való csatlakozásának terveit.


Kedden este került hivatalosan bejelentésre, hogy Woodward az év végén leköszön posztjáról az Old Traffordon.

 

Bár távozása megerősítésekor a United részéről semmilyen említést nem tettek a Szuperligáról, a bejelentés csak néhány órával előzte meg azt, hogy a klub is csatlakozott a többi Premier League alakulathoz és visszavonta részvételét a szakadár sorozatban.

 

A Vörös Ördögök is egyike volt azon 12 klubnak, amelyek vasárnap este bejelentették az Európai Szuperliga megalakulását. Ezt követően kiléptek az Európai Klubok Szövetségéből (ECA), Woodward pedig minden posztjáról lemondott az UEFA-ban.

 

A tervek azonban kiváltották a szurkolók, a bajnokságok és az irányító hatóságok legmélyebb haragját. Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin elmondása szerint Woodward néhány nappal azt megelőzően, hogy bejelentették a Szuperliga megalakulását, még támogatta a Bajnokok Ligája reformjára vonatkozó terveit, a mozgalom mögött álló vezetőket pedig "kígyóknak" és "árulóknak" titulálta.

 

Mindazonáltal úgy tudni, hogy Woodward azért döntött hétfőn távozása mellett, mert nem tudta támogatni ezeket a törekvéseket. Ő a Glazer család 2005-ös hatalomátvételét követően csatlakozott a klubhoz, ügyvezető alelnökké pedig 2012-ben nevezték ki.

 

 

Távozásának megerősítéseként Woodward így nyilatkozott kedden:

"Hihetetlenül büszke vagyok arra, hogy a Unitedet szolgálhattam és megtiszteltetés volt, hogy a világ legnagyszerűbb futballklubjánál dolgozhattam az elmúlt 16 év során."

 

"A klub jó helyzetben van a jövőre nézve, az év végén pedig nehéz lesz távozni innen."

 

"Örökké őrizni fogom az Old Traffordon szerzett élményeimet és emlékeimet, amely időszak során megnyertük az Európa-ligát, az FA-kupát és a Ligakupát is. Büszke vagyok, hogy újjáteremtettük a klub kultúráját és hogy a játékot tekintve visszatértünk a Manchester United által korábban járt útra."

 

"Az itt töltött időszakom során több mint 1 milliárd fontot invesztáltunk a keret megerősítésére és én különösen elégedett vagyok az Ole Gunnar Solskjaer és edzői stábja okos irányítása alatt a játékosok által az elmúlt két évben bemutatott fejlődéssel."

 

"Biztos vagyok benne, hogy az ennél a nagyszerű klubnál eszközölt játékosállománybeli és edzői stábbeli változtatások hamarosan újra trófeákat fognak hozni. Megérdemelnék."

 

"Eltökélten szerettem volna, hogy az irányításom alatt a klub megnyerje a Premier League bajnoki címét és biztos vagyok benne, hogy az alapok rendelkezésre állnak ahhoz, hogy újra elhozzuk a bajnoki trófeát a szenvedélyes szurkolóink számára."

 

"Világhíres akadémiánk ismételten tündököl, miután 2013 óta 34 játékos mutatkozhatott be felnőtt szinten, azt pedig nagy öröm látni, hogy olyan tehetségek, mint Marcus Rashford, Mason Greenwood és Axel Tuanzebe a felnőtt csapat környezetében is megállja a helyét. Az elkövetkezendő évek során a klub tehetséggondozási tevékenységének köszönhetően újabb és újabb játékosok fognak azért harcban állni, hogy beverekedjék magukat a felnőtt csapat berkeibe. Az ebből fakadó versenyhelyzet nagyon pozitív a jövőre nézve."

 

"Emellett megalapítottuk a Manchester United női csapatát, az ő fejlődésük pedig újabb bizonyítéka annak, hogy milyen nagyok a sikerrel kapcsolatos elvárások ennél a klubnál."

 

"Az elmúlt 16 hónap számtalan, korábban soha nem látott kihívást tartogatott magában, a klub pedig heroikus munkát végzett szűkebb közösségeiben és szerte a világon a koronavírus világjárvány során."

 

"A futballklubokra gyakorolt hatása erőteljes volt, de a United az egyik legszilárdabb és legmegingathatatlanabb lábakon álló klub volt a rá nehezedő hihetetlen pénzügyi nyomás ellenére."

 

"Szeretnék köszönetet mondani a United szenvedélyes szurkolóinak támogatásukért, a jobb és a rosszabb időszakokban egyaránt. Tudom, hogy ez egy kihívásokkal teli időszaka volt történelmünknek, de a támogatásotok a csapat felé soha nem került kétségbe vonásra."

 

"Végül, öröm volt együtt dolgozni ennyi csodálatos, tehetséges és keményen dolgozó emberrel."

 

Joel Glazer, a United társelnöke így búcsúzott tőle:

 

"Ed Woodward kiválóan szolgálta a klubot. A United részéről mindenki nevében szeretném legnagyobb köszönetünket kifejezni fáradhatatlan munkájáért és eltökéltségéért."

 

"Munkájával nagyban hozzájárult a klub működéséhez és a Manchester United család tagjaként mindig szívesen fogjuk látni az Old Traffordon."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!