Csapathírek a Leeds meccs előtt

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer megerősítette a csapatával kapcsolatos híreket a Leeds United elleni hazai, Premier League idénynyitó találkozót illetően.


Ole kerete a múlt hétvégi utolsó, Everton ellen 4-0-ra megnyert felkészülési mérkőzést követően egy jól sikerült hétnyi felkészülésen van túl a Yorkshire-i alakulat elleni összecsapást megelőzően.

 

Sajnos a Vörös Ördögök számos játékosa nem állhatott menedzsere rendelkezésére a felkészülési időszak barátságos mérkőzésein, köztük az új igazolás, Jadon Sancho sem, aki először csak ezen a héten csatlakozhatott újdonsült társaihoz.

 

Az angol válogatott játékos ettől még debütálhat a bajnokság nyitó fordulójában, ellentétben Raphael Varane-nal, akinek Real Madridtól való átigazolását még mindig nem sikerült hivatalossá tenni.

 

"Jadon megérkezett és nagyon jó munkát végzett a héten" - kezdte a norvég menedzser a Manutd.com-nak.

 

"Sajnos a nyaralása után beteg volt, emiatt pedig veszítettünk néhány napott a közös edzésmunkából, de nagyon jól sikerült beilleszkednie a közösségbe és a vártnál élesebbnek tűnik."

 

"Talán még egy kicsit túl korai számára a pályára lépés, de majd meglátom hogyan érzi magát. Annyit mondhatok, hogy látni fogják a stadionban. A meccsnapi keretben mindenképpen ott lesz, de azt még nem tudom megmondani, hogy kezdeni fog vagy csere lesz."

 

 

Többek között Eric Bailly, Amad és Edinson Cavani is azok között a játékosok között volt, akik nem vettek részt a csapat felkészülésében.

 

"Edi már az országban van" - tette hozzá Ole.

 

"Csak nemrég ért véget a karantén időszaka. Személyes okok miatt egy kicsit több eltávozási időt kapott. Eric és Amad szintén az országban vannak és csak arra várnak, hogy feloldják a karantén kötelezettségüket és csatlakozhassanak a kerethez. Azzal, hogy az Olimpián szerepelhettek, nagyon izgalmas nyaruk volt és előtte is játszottak felkészülési meccseket, szóval megfelelő erőnléti állapotban lesznek, amikor már számíthatunk rájuk."

 

Alex Telles és Marcus Rashford sérülés miatt biztosan nem lesznek majd hadrafoghatóak, míg Jesse Lingard pozitív koronavírus tesztje miatt kihagyni kényszerült az Everton elleni felkészülési meccset, Dean Henderson pedig még mindig a vírus utóhatásait nyögi.

 

A Stolverkosok manchesteri látogatását egyébiránt a felkészülés során remeklő saját nevelés, Anthony Elanga is kihagyta, Anthony Martial azonban kezdőként lépett pályára a támadóalakzat tagjaként és újra egészséges azt követően, hogy felépült abból a térdsérüléséből, amely miatt az előző idény végén hiányzott.

 

"Mindvégig az volt a terv, hogy 45 percet fog pályán tölteni [az Everton ellen], most pedig már készen áll a holnapi bevetésre."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!