Rangnick: Pogba tudja hogyan kezelje a böjtjét

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick visszautasította azokat a találgatásokat, miszerint Paul Pogbát azért cserélték le a Norwich City ellen, mert a középpályás a ramadáni böjtjét tartja.


A német szakember emellett azt is elmondta, nincsen tervben, hogy Pogba megszakítaná böjtjét az Anfielden kedden este rendezendő, kulcsfontosságúnak ígérkező Liverpool elleni rangadó során.

 

Amennyiben valaki nem tudná, a Ramadán során a muszlimok virradattól napnyugtáig tartózkodnak bármilyen nemű táplálék vagy folyadék fogyasztásától. Pogba is egyike azon Premier League játékosoknak, aki tartja ezt a szokást.

 

A Carringtonban tartott sajtótájékoztatója során Rangnickot arról kérdezték, van-e tervben bármilyen előkészület a francia világbajnok játékos számára, hogy napnyugtakor ehessen és ihasson a Mersey-partján rendezett találkozón (például a félidő előtt).

 

"Nem, nincs" - válaszolta Ralf.

 

"Játékosként és profiként ő hozzászokott ehhez és tudja, miként kezelnie ezt a helyzetet. Igazából én nem beszéltem vele erről, de nem hiszem, hogy ez hatással lenne a játékára és a teljesítményére."

 

"Amennyire tudom, tartja a böjtöt, de mint említettem, személyesen erről nem egyeztettem vele. De van még néhány másik játékosom is, akik böjtölnek. Emellett tudok legalább egy böjtölő Liverpool játékost is, aki korábban az én irányításom alatt is játszott. Ibrahim Konateről van szó, akinél ugyanez a probléma állhat fenn."

 

Természetesen az étel-szomjan levés kihívást jelent bármely profi sportoló számára, de Rangnick maximálisan bízik Pogbaban, hogy rendelkezik elég tapasztalattal ennek kezeléséhez.

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy a böjtölésből fakadó fáradtsága miatt cserélte-e le a Norwich City ellen, Ralf egyértelmű választ adott.

 

"Nem, én csak úgy éreztem, hogy itt a megfelelő pillanat ahhoz, hogy friss erőket küldjek a pályára. Az abban a pillanatban fennálló eredmény is ennek szükségességét sugallta, de a Ramadánhoz vagy más ehhez hasonló dologhoz nem volt köze."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!