Martial visszatér Manchesterbe

A Sevilla elnöke megerősítette, hogy nem fogják leigazolni Anthony Martialt, aki így visszatér a Manchester Unitedbe a kölcsönben töltött hónapok után.


A francia támadónak jelen helyzetben Erik ten Hagnak kell bizonyítania a nyár folyamán, hogy számíthat rá a jövőben, a sok sérülés miatt pedig elég nehéz dolga lesz a klubnak, ha esetleg az eladása mellett döntenének.

 

Jose Castro, a Sevilla elnöke elárulta, hogy a klubja nem fogja módosítani állandóra Martial kölcsönszerződését a nyár folyamán. A francia csatár januárban érkezett kölcsönbe a spanyol csapathoz, miután az Old Traffordon nagyon kevés játékidő jutott neki Cristiano Ronaldo és más támadók előnyben részesítése miatt. Martial mindössze 8 Premier League találkozón lépett pályára és egyszer volt eredményes a szezon első felében.

 

Spanyolországban sem tudott azonban jobban teljesíteni, csupán 10 meccsen szerepelt és ott is csak egy gólt sikerült szereznie. Folyamatosan sérülésekkel bajlódott és a szurkolók szeretetét sem sikerült kivívnia így.

 

Ezek fényében a francia válogatott játékos nem kap végleges szerződést, mivel a klub vezetősége úgy érzi, hogy így nem éri meg fizetni a heti 240000 fontos heti fizetésének a 40%-át sem.

 

 

Castro az alábbiakat mondta: "Anthony Martial visszatér a Manchester Unitedhez. Súlyos pénzeket költöttünk rá, de nem működött. Emellett sérülései is voltak és nem fogjuk őt leigazolni."

 

Martialnak így most meg kell győznie valamilyen módon a Vörös Ördögök új menedzserét, Erik ten Hagot, hogy képes csúcsformában visszatérni és kiharcolni helyét a csapatban.

 

A spanyolországi félresikerült kölcsön tovább vitte lefelé a lejtőn a franciát, aki egyébként annak idején a futballtörténelem legdrágább tinédzsere volt. Ha valaki nem emlékezne rá, 19 évesen érkezett a Monaco csapatától 36 millió fontért Manchesterbe.

 

A most 26 éves támadó legjobb teljesítményét a 2019/20-as szezonban hozta, amikor 23 találatot ért el, emellett korábban FA-kupát és Európa-ligát is nyert. 

 

Összességében nézve azonban nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, amire az egyik legjobb példa, hogy a Sevilla nem kívánja őt véglegesen leszerződtetni.

 

 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!