Varane: Az ördög a részletekben rejlik

Raphael Varane kitart amellett, hogy a Manchester United megnyerheti a Bajnokok Ligáját ebben a szezonban, de elismeri, hogy a csapatnak javítania kell a közelmúltbeli teljesítményén és eredményein.


A francia ideális társa volt Erik ten Hagnak a sajtótájékoztatón az első hazai mérkőzésünk előtt, tekintve, hogy a Real Madriddal 2014-ben, 2015-ben, 2017-ben és 2018-ban is megnyerte a sorozatot.

 

Arra a kérdésre, hogy jelenlegi csapata milyen messze van attól, hogy elhódítsa az európai klubfutball legrangosabb trófeáját, Varane így válaszolt: "Szerintem a sorozat kulcsa a részletekben rejlik, és hatékonynak kell lenned ahhoz, hogy megnyerd."

 

"Az elmúlt néhány heti teljesítményünk alapján azt gondolom, hogy hatékonyabbak legyünk a kapu előtt. Nagyon kevés alkalommal kapunk gólt, de sokat kell küzdenünk azért, hogy gólt szerezzünk. Ez a realitás a legmagasabb szinten. Hatékonynak kell lenned ahhoz, hogy nagy trófeákat nyerj."

 

Miután arról faggatták, hogy a Vörös Ördögök ebben a szezonban vajon megnyerhetik-e a sorozatot, a 30 éves játékos folytatta: "Igen, azt hiszem. Szerintem megvan a minőség a csapatban ahhoz, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját."

 

"Ahogy mondtam, a sorozat nehéz. Minden részletre oda kell figyelni."

 

"De igen, minőségi, jó mentalitású csapatunk van. Van még min javítanunk, nem úgy indult a szezon, ahogy vártuk, de még mindig úgy gondolom, hogy elég minőségünk van ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a világ legjobb csapataival."

 

"A holnapi nap nagyszerű lehetőség arra, hogy megszerezzük az első pontokat ebben a sorozatban, és hogy továbblépjünk és fejlődjünk."

 

 

Amellett, hogy Varane tökéletes alany, hogy arról nyilatkozzon, mi kell a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, elég tapasztalattal rendelkezik ahhoz is, hogy felmérje, hogyan fejlődnek a klub fiatalabb játékosai Ten Hag irányítása alatt, és elmagyarázza, hogyan segíthet nekik ő és a csapat többi idősebb játékosa.

 

"Szerintem jól haladnak. Energiát visznek a csapatba" - mondta Raphael, miután egy újságíró kikérte a véleményét az akadémián végzett Alejandro Garnachoról és Hannibalról, valamint a nyáron szerződtetett Rasmus Hojlundról.

 

"Még tanulnak, ez normális. A tapasztaltabb játékosoknak pedig fontos, hogy példát mutassanak, és kommunikáljanak velük mindenről, arról, hogyan kell profinak lenni, hogyan kell játszani, hogyan kell bírni a nyomást, hogyan kell nyugodtnak és határozottnak lenni a meccsek alatt."

 

"Sok tennivalónk van. Vezetőként irányt kell mutatnunk nekik, és beszélnünk kell velük. Szóval ezt próbáljuk megtenni. És remélhetőleg ők, a fiatalabb játékosok a tehetségüket és a szenvedélyüket is ki tudják hozni a pályára. Ez nagyon hasznos lesz ebben a szezonban. Sok fiatal tehetség van a klubnál, és remélhetőleg javítani tudnak a csapaton."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!