Giggs egyedülállóan csodálatos

Ryan Giggset az "egyedülállóan csodálatos" jelzõvel illette a Mancheste United menedzsere, Sir Alex Ferguson, aki szerint a walesi Varázsló még 41 éves korában is játszani fog.


A 39 éves játékos hétfõn este nyerte meg 13. Premier League címét, miután a United 3-0 arányban gyõzte le az Aston Villa csapatát az Old Traffordon.

 

"Õ egy egyedülállóan csodálatos ember" - nyilatkozta Ferguson a veteránról, aki a 22. szezonját tölti vörös mezben.

 

"Még legalább két évig játszani fog, higyjenek nekem" - tette hozzá az edzõlegenda.

 

Giggs márciusban írta alá szerzõdésének újabb egy évvel való meghosszabbítását, ami azt jelenti, hogy õ lenne a harmadik olyan mezõnyjátékos a Premier League-ben, aki a 40. születésnapja után is pályára lép Teddy Sheringham (West Ham United) és Gordon Strachan (Coventry) után. 

 

 

A United 11-ese már 28. pályára lépését tudhatta magáénak hétfõn este, amikor is a Villa ellen 90 percig pályán volt. 

 

Michael Carrick, aki a PFA Év Labdarúgója listán is szerepel, azt nyilatkozta csapattársáról, hogy szenzáció teljesítménynek mondató az, amit Ryan a pályán mutat.

 

"Én csak beszélek és beszélek, de igazából már semmi újat nem mondhatni róla. Õt már mindenki dicsérte és mindig csak szuperlatívuszokkal lehet õt illetni" - mondta Carrick, aki Giggs csapattársa volt a középpályán az Aston Villa elleni mérkõzésen.

 

"Egyszerûen hihetetlen az, ahogyan játszik, fõleg ennyi idõ után. Ez nem csak fizikailag nehéz, hanem pszichikailag is csodálni való a benne rejlõ erõ, kitartás és játszani-akarás, ami által õ napról napra edz és egyre jobb akar lenni. Az általa felállított mérce elképesztõ."

 

 

"Õ egy igazi legenda. Számára ez egy eldobható jelzõ, amivel már rengetegszer illették õt mindenféle emberek. Azonban õ tényleg a klub legendájává vált és számomra õszinte megtiszteltetés vele együtt pályára lépni, játszani vagy edzésekre járni."

 

Mindeközben a UEFA elnöke, Michel Platini is elismerõ szavakkal illette Giggs hûségét.

 

"Ez egy gyönyörû dolog. Szeretem azokat a játékosokat, akik hûségesek a klubjukhoz, nem cserélik sûrûn a mezüket és nem váltanak kéthavonta focicsapatot csakis az üzlet kedvéért" - mondta a volt francia válogatott Platini.

 

"Õ egy olyan fickó, aki sosem igazolna el a csapatából."

 

Giggs 23 címet nyert, melyekbe beletartozik 4 FA-kupa gyõzelem, 4 Ligakupa gyõzelem és 2 Bajnokok Ligája elsõség is.

 


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!