Az FA vizsgálja Riether esetét

A Fulham játékosa, Sascha Riether - aki megtaposta Januzajt - az elsõ játékos, akivel szemben az FA visszamenõlegesen indított eljárást.


A német hátvéd a hétvégi bajnoki mérkõzés utolsó percében taposott rá a Januzaj lábára, de Lee Probert játékvezetõ és az asszisztensei nem vették észre a szabálytalanságot.

 
Az FA azonban eljárást indított a Fulham védõje, Sascha Reither ügyében. Az esetet - amit a november 2-i Manchester United elleni mérkõzésen követett el - ugyan a meccsen nem vette észre sem a játékvezetõ, sem a társai, viszont a rendelkezésre álló felvételeken jól látható minden. Riether szabálytalanságot követett el Adnan Januzajjal szemben a szombati mérkõzésen."
 
 
Ez az elsõ eset, hogy visszamenõlegesen indult eljárás egy olyan incidens után, amit a mérkõzésen nem vettek észre. Korábban, ha ilyen történt, a játékvezetõnek jeleznie kellett az FA-nek, hogy nem látta az esetet, majd a videók alapján meg kellett hoznia a döntését.
 
Mostantól viszont egy volt játékvezetõkbõl álló háromtagú bizottság - Steve Dunn, Eddie Wolstenholme és Alan Wiley - vizsgálja meg ezeket, és õk hozzák meg a döntést, ha úgy látják, hogy a bíró tényleg nem lehetett tanúja az eseményeknek.
 
A vádemeléshez a bizottság mindhárom tagjának egyet kell értenie abban, hogy az incidens kiállítást ért.
 
A bizottság egyhangúlag úgy véli, hogy erõszakos és visszataszító esetrõl van szó.
 
Sascha Riether kedd este - magyar idõ szerint - 19:00-ig felelhet a vádakra. Amennyiben megbüntetik, három mérkõzésrõl tilthatják el a védõt.
 


SkySports.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!