Ismerd meg Anthony Martialt

A Manchester United az átigazolási idõszak utolsó napján szerzõdtette Anthony Martialt, így szükségessé vált, hogy alaposabban is megismerjük az ifjú francia támadót...


A 19 éves játékos jelenleg a francia válogatott edzõtáborában készül hazája Portugália elleni barátságos mérkõzésére, de elõtte még Manchesterben aláírt a Vörös Ördögökhöz, akik harmadik professzionális klubja lesz az Olympique Lyon és az AS Monaco után.

 

Karrierét a CO Les Ulis ifjúsági együttesében kezdte, ahol Thierry Henry és az egykori manchesteri közönségkedvenc, Patrice Evra is bontogatta szárnyait lenyûgözõ pályafutása kezdetén. 14 évesen Martian csatlakozott a Lyon gárdájához, és állandó helyet harcolt ki magának az U16-os francia válogatottban, amelyben 17 mérkõzésen 9 gólt szerzett. U17-es, és U18-as szinten további találatok követték (13 mérkõzésen 9, illetve 4 mérkõzésen 3 gólt), megalapozva ezzel hírnevét nemzetközi szinten is. Országos szinten a Lyon U17-es csapatában is termelte a gólokat, több mint 30 találatot jegyzett, amelyet követõen már nem lehetett kérdés különleges képességeit tekintve.

 

Bár a 2012/2013-as szezonban sikerült beverekednie magát a Lyon felnõtt csapatának keretébe, a nála tapasztaltabb támadószekció tagjai, úgy mint Lisandro Lopez, Alexandre Lacazette, és Batefimbi Gomis természetesnek mondható módon nem sok játéklehetõséget hagytak neki, és csak négyszer léphetett pályára. A Martialban rejlõ potenciál azonban olyannyira egyértelmû volt, hogy a Monaco 5 millió eurót fizetett érte, amely átigazolás megrázta a francia futballt.

 

 

Olyan támadók álltak sorba a kezdõcsapatba való bekerülésért, mint Radamel Falcao, Anthony azonban így is 11 mérkõzésen léphetett pályára a Paris Saint-Germain mögött ezüstérmet szerzõ hercegségbelieknél, és kétszer gólt is szerzett. Azzal, hogy a 2014/2015-ös szezonban Falcao kölcsönbe az Old Traffordra került, Martialnak lehetõsége volt kibontakozni a csapat elsõ számú csatáraként, amely bizalmat 9 góllal hálált meg, és csak három mérkõzést hagyott ki a bajnokságban. A szezon végén a Monaco harmadikként végzett a francia pontvadászatban, a Bajnokok Ligájában pedig egészen a negyeddöntõig meneteltek.

 

Bár Martial nem tudott eredményes lenni az európai kupaporondon, õ készítette elõ a szintén egykori manchesteri, Dimitar Berbatov számára az Arsenal elleni lõtt gólját a Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében. Az Emirates Stadiumban nyújtott teljesítménye szezonbeli egyik legjobbja volt, ahol a hathatós közremûködésével 3-1-re letudták mosni az Ágyúsokat.

 

Martial már a 2015/2016-os szezonban is megkezdte a gólgyártást, ugyanis a Bajnokok Ligája selejtezõkörének 3. fordulójában megzörgette a Young Boys hálóját is, azonban a következõ körben a Valencia már nagyobb falatnak bizonyult számukra, és gyakorlatilag a legrangosabb európai kupasorozatból való kiesésük nyitotta meg azelõtt az utat, hogy létrejöhessen a manchesteri átigazolás, ugyanis júliusban még új szerzõdést írt alá.

 

 

Képes jobboldali támadót játszani, de az ifjúsági csapatokbeli eredményei alapján tisztán kiolvasható, hogy ahogy idõsödig, úgy lesz egyre kegyetlenebb végrehajtó a kapu elõtt. Olyan egykori brazil világsztárok rajongójaként, mint Ronaldo és Sonny Anderson, nem meglepõ, hogy felfedezhetõek dél-amerikai futballra emlékeztetõ elemek a játékában, így minden bizonnyal hamar a közönség kedvencévé avanzsálhat.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!