Martial ára akár 61,5 millió font is lehet

Kiszivárgott dokumentumok alapján kiderült, ha a szerzõdésben álló összes záradék teljesül, akkor a Manchester United 61,5 millió fontot fizet ki az AS Monaco csapatának Anthony Martialért.


A dokumentum szerint a Vörös Ördögök 50 millió eurót (38,5 millió font) utaltak át a francia klubnak. Az összeget két részletben fizették ki - az elsõt az átigazolást követõ harmadik munkanapig (20 millió euró - 15,4 millió font), majd a maradékot július 1-én.

 

Az átigazolásért utalt összegen kívül további kifizetésekre is sor kerülhet. 10 millió eurót kell fizetnie a manchesterieknek, amennyiben Martial 25 gólt szerez az idó alatt, míg a Unitednél szerepel. 10 millió eurót(7,7 millió font) fizet a United a Monacónak, ha a csatár 25 alkalommal szerepel a francia felnõtt válogatottban, míg a United játékosa és 10 millió eurót fizet az angol klub, ha manchesteri játékosként Aranylabdára jelölik Martialt.

 

Ráadásul olyan záradék is bekerült a szerzõdésbe, mely a játékos eladásakor léphet életbe. Ezek szerint a Monaco csapatát illeti az összeg fele, amennyiben a Vörös Ördögök 60 és 100 millió font között adják el a francia labdarúgót.

 

 

Martial a nyáron érkezett az Old Traffordra, négy évre írt alá és az érte kifizetett összeggel a világ legdrágább tinédzserévé lépett elõ.

 

A csatár még júniusban új szerzõdést kötött a Monacóval és akkor Vadim Vasilyev "el nem adható" játékosnak titulált, ám alig két hónappal késõbb a francia gárda mégis eladta õt.


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!