Negatív rekordhoz közelít a United

Minden idõk legkevesebb gólját szerezheti a Premier League-ben a Manchester United, ha folytatódik az a tendencia, amely a bajnokság féltávjáig megfigyelhetõ volt.


Louis van Gaal kijelentette, vasárnapi, Liverpool felett aratott gyõzelmével a Manchester United újra harcban áll a Premier League bajnoki címéért.

 

De volt valaha a Vörös Ördögöknek ilyen pocsék mérkõzésenkénti gól mutatója? És nyerte valaha csapat ilyen kevés lõtt góllal bajnokságot?

 

Eddig a szezonban a Manchester United 22 bajnoki mérkõzésen 28 alkalommal tudott eredményes lenni, amely mérkõzésenként 1.27-es gólátlagnak felel meg. Ha a United ugyanilyen gól/mérkõzés aránnyal fejezné be a szezont, akkor a végelszámolásnál 48 rúgott góljuk lenne - amely a legrosszabb eredményük lenne a Premier League-érában.

 

 

A legkevesebb rúgott gól egy 38 mérkõzéses szezonban az aktuális bajnokcsapattól 68 találat, amelyet a Manchester United 2008/2009-es, és az Arsenal 1997/1998-as aranyérmes gárdája mutatott fel. Tulajdonképpen több mint tíz éve fordult elõ utoljára, hogy egy gárda a legjobb hat között tudott végezni a Premier League-ben úgy, hogy kevesebb mint 50 rúgott gólt szorgoskodtak össze egy szezon során.

 

A legalacsonyabb arány egy befejezett szezonban a United számára a 2004/2005-ös pontvadászatban jött össze, amikor 38 mérkõzésen csak 58 gólig jutottak, amely 1.53 mérkõzésenkénti gólátlagnak felel meg. Abban a szezonban bronzérmesek lettek.

 

Azonban a United azt is bizonyította már, hogy nem kell állandóan gólgálát rendezni ahhoz, hogy egy csapat bajnok lehessen. Az 1992/1993-as szezonban annak ellenére nyerték meg a Premier League elsõ kiírását, hogy csak 1.60-as mérkõzésenkénti gólátlagot tudtak felmutatni. Ez a legalacsonyabb szám az azóta bajnokságot nyerõ csapatok közül.

 

A valaha volt legjobb gól/mérkõzés mutató a United részérõl 2.55-ös volt az 1999/2000-es kiírásból, ahol 38 forduló során 97 góllal terhelték meg az ellenfelek kapuit, amely a duplája annak, ami az eddigi teljesítmény alapján az idei szezon végére várható lenne.

 

 

Abban a szezonbna Dwight Yorke 20 gólt szerzett a bajnokságban, Andy Cole pedig 19 találatot jegyzett, míg a kevesebb játéklehetõséget kapó Ole Gunnar Solskjaer és Teddy Sheringham is hozzátett 12, illetve 5 gólt a csapat teljesítményéhez.

 

A Manchester United két legõbb támadója ebben a szezonban, Wayne Rooney és Anthony Martial eddig csak 6, illetve 5 találatot jegyez.

 

Az 1999/2000-es szezonban a csapat középpályája is aktívan kivette a részét a gólszerzésbõl, ugyanis Paul Scholes (9 gól), David Beckham és Ryan Giggs (6-6 gól), és Roy Keane (5 gól) is rendszeresen feliratkozott a gólszerzõk közé.

 

Ebben a szezonban Juan Matanak eddig 4 gólja van, de Rooney és Martial kivételével rajta kívül egyetlen egy csapattársa se tudott több mint két gól fölé jutni a Premier League-ben.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!