Körvonalazódik a klub átigazolási politikája

Fennáll a veszélye, hogy a Manchester United az idei szezonban is a legjobb négyen kívül végez a bajnokságban, Ed Woodward azonban így is mozgalmas nyárra készül a transzferpiacon.


Ahogyan arról több fórumon is beszámoltunk, tegnap került bejelentésre a klub 2016-os üzleti évének második negyedéves eredménye, amely kapcsán Ed Woodward konferenciahívást tartott a befektetõk számára. Ezen alkalomból sok más mellett az átigazolások is fontos részét képezték az ügyvezetõ részére feltett kérdéseknek.

 

Ed Woodward szerint a világ figyelmét a téli átigazolási idõszakban magára irányító kínai Super League "hasznos piac" lehet a Manchester United számára - játékosok eladására.

 

Alex Teixeira, Fredy Guarin, Jackson Martinez, Ramires és Gervinho is azon játékosok között van, akik januárban tették át székhelyüket Dél-Kelet Ázsiába az európai kontinensrõl, de Wayne Rooney neve is felmerült a kínai bajnokság kontextusában. A nagy költéseknek azonban valószínûleg még koránt sincs vége, a klub ügyvezetõje további kínai behatásokra számít a nyári transzferablakban.

 

"Természetesen ez megeshet" - kezdte a témában a második negyedéves konferenciahíváson Woodward.

 

"Eddig ez volt a legnagyobb átigazolási idõszak a következõ szezonra való felkészülés jegyében, úgyhogy szerintem a nyár folyamán még nagyobb mozgolódás várható ezen a téren, de nagyon nehéz megjósolni, hogy ez milyen hatást fog kiváltani."

 

"Ha más nem, akkor egy nagyon hasznos piacunk lehet, ami a játékoseladásokat illeti."

 

Egy befektetõ hozta fel a listavezetõ Leicester City ügyét, akik 22 millió fontból hozták létre csapatukat, míg United eközben csillagászati összegeket költött játékosvásárlásokra.

 

 

Mióta Louis van Gaalt kinevezték a Vörös Ördögök új menedzserévé, a klub 250 millió fontot költött el az átigazolási piacon, de amíg Woodward dicsérte a Leicestert, nem adta jelét annak, hogy a United hasonlóan mértékletes költekezést tervezne a nyári hónapok folyamán.

 

"A Leicester egy fantasztikus referenciapont mindenki számára ebben az évben" - tette hozzá.

 

"Szerintem a klubunknál honos filozófia az, hogy az általunk elvégzett alapos megfigyelések, és az adatok elemzése alapján minõségi játékosokat keressünk, majd minden tõlünk telhetõt megtegyünk a megszerzésükért."

 

"Más kluboknál bizonyos játékosokat azért vásárolnak meg, hogy majd az elkövetkezendõ években fejlesszék õket, míg a nagyobb klubokra széleskörû nyomás helyezõdik, hogy olyan játékosokat szerzõdtessenek, akik nem csak lehozzák számukra a csillagokat, de azonnal képesek legyenek világklasszis szinten teljesíteni."

 

"Úgyhogy mi egy teljesen más piacon kell, hogy mûködjünk."

 

Woodwardot nem kérdezték a befektetõk Louis van Gaal jövõjérõl, és arról sem, mik a United tervei arra az eshetõségre, ha ismételten nem jön össze a klub számára a Bajnokok Ligája-szereplés.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!