Anthony Martial: Szoktam mérges lenni és elsõsorban csatár vagyok

Anthony Martiallal elõször készítettek egy hosszabb interjút, amióta csatlakozott a Manchester Unitedhez, amiben elmondta, hogy bár nyugodt természete van, igenis, szokott mérges lenni, és leszögezte, hogy õ elsõsorban csatár.


Martial 36 millió fontért érkezett a Monacótól, ez pedig sokakat sokkolt tavaly nyáron, de a francia játékos az elsõ négy meccsén négy góllal robbant be a köztudatba.

 

A 20 éves játékos akkor is nyugodt maradt, amikor meccseken keresztül nem tudott betalálni a kapuba és a United formája is ingadozott, viszont Martial ragaszkodik hozzá, hogy amikor szükséges, akkor mérges is tud lenni.

 

Amikor Geoff Shreeves, a Sky Sports munkatársa megkérdezte, hogy vajon az emberek félreértelmezik-e a pályán látható viselkedését, Martial így válaszolt: "Mindig is ilyen voltam, és ezt az emberek véleménye nem fogja megváltoztatni, de azt tudnotok kell, hogy amikor kihagyok egy helyzetet, akkor mérges leszek magamra."

 

"Mindig ilyen volt a viselkedésem, és erre sokan felhívták már a figyelmemet. Az is igaz, hogy minden nagyon gyorsan történt (amikor a Unitedbe igazolt), de megõriztem a nyugalmamat és csak a játékra koncentráltam."

 

"Keményen dolgoztam, most pedig ennek a gyümölcsét aratom le azzal, hogy itt lehetek."

 

Louis van Gaal sok szurkolót felbosszantott azzal, hogy a szezon nagy részében a széleken szánt szerepet Martialnak.

 

Eddig hat gólnál jár a bajnokságban, ebbõl négyet akkor szerzett, amikor a szélen kezdett, és bár Martial ragaszkodik hozzá, hogy õ elsõsorban csatár, elmondása szerint szívesen
játszik bármilyen pozícióban, ha az a menedzser kedvére van.

 

"Elsõsorban csatár vagyok, de egyáltalán nem zavar ha más pozícióban játszok, amikor a pályán vagyok, arra koncentrálok, hogy a csapat segítségére legyek, ennyi az egész."

 

"Csak a csapatnak akarok segíteni, de mivel csatár vagyok, nagyon boldoggá tesz, amikor sikerül gólt szereznem."

 

 

Martial tisztában van vele, hogy milyen az, amikor kifizetnek egy játékosért egy nagyobb összeget. A Monacóba 5 millió fontért igazolt át a Lyonból, és ekkor még csak 17 éves volt. Amikor átigazolt a Premier League-be, az már nagyobb nyomással járt, de a francia válogatott élvezi a bajnokság kihívását, és csak dicsérni tudta, hogy mennyire fizikális az angol pontvadászat, illetve a csapatok közötti versengés is tetszik neki.

 

"A Premier League sokkal fizikálisabb, mint a Ligue 1. Imádom az angol focit, szerintem ez a legjobb bajnokság a világon, ezért remélem, hogy még sok-sok évig itt lehetek majd."

 

"Az is igaz, hogy az atmoszféra is teljesen más, mint Franciaországban, az emberek itt a futballnak élnek, és ezt nagyon szeretem, minden játékos a Premier League-ben akar játszani."

 

"Franciaországban könnyen meg lehet mondani, hogy melyik csapat fog nyerni egy meccsen, amíg Angliában bárhol játszhatsz, tudod, hogy nehéz meccs elõtt állsz."

 

"Ez felnyitotta a szememet, hogy mennyire erõs vagyok fizikálisan, mert ezzel nem voltam tisztában a Monacóban, és nem is játszottam rendszeresen. Szerintem a menedzser hisz bennem, én pedig biztosra megyek, hogy vigyázzak magamra, beleértve azt is, hogy mit eszek, mindezt azért, hogy készen álljak a meccsekre."

 

A United holnap a rivális Manchester City csapatához látogat annak reményében, hogy egy pontra csökkenthetik a hátrányukat Manuel Pellegrini csapatával szemben.

 

A Bajnokok Ligájában való indulás pár hete még esélytelennek tûnt Van Gaal csapata számára, viszont a Manchester City formahanyatlása egy újabb esély adott nekik, miközben a szezon hamarosan véget ér.

 

"Fontos mérkõzése lesz ez a számunkra, nyernünk kell, ha az elsõ négy között akarunk végezni. Ez csak rajtunk múlik."

 

"Még hátra van egy pár meccs. Ha holnap nyerünk, akkor jó esélyünk van bekerülni az elsõ négy közé.


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!