A United tisztelettel adózik Somme elõtt

A somme-i csata száz éves évfordulóján a Manchester United tisztelettel adózik azok elõtt, akik az elsõ világégés során életüket veszítették.


Több, mint egy millió ember sérült meg vagy veszítette életét Somme-nál, az elsõ világháború legnagyobb csatája során a nyugati-fronton. Az egykori United játékos, Oscar Linkinson 1916-ban elhunyt ekkor és ük-ük-unokája, Mollie és osztálya, a londoni Tolworth Lányiskola megemlékezést tartott a hõsi halottakról. Mollie [a képen] és osztálya ellátogattak az észak-franciaországi Somme-ba és egy koszorút helyeztek el az emlékmûnél Longuevalban, melyet a Manchester United ajánlott fel.

"Boldog vagyok, hogy Mollie sikeresen elhelyezte a Manchester United által felajánlott koszorút" - mondta a történelemtanár, David Flood. "Abszolút várta már az eseményt és igazán megható volt. Tartottunk egy rövid ceremóniát és egy perc néma csenddel tisztelegtünk a Labdarúgók Zászlóalját szolgáló hõsi halottak elõtt."

 

 

 


Korábbi United játékosok, akik életüket veszítették az I. világháborúban:


Arthur Beadsworth

1902 októbere és 1903 májusának vége között játszott a Unitedben (12 mérkõzésen 3 gólt szerezve), a Leichestershire Regiment 7. zászlóaljában szolgált. 1917 október 9-én gáztámadás áldozata lett és egy nappal késõbb hunyt el. Wimereux közösségi temetõjében, Franciaországban temették el.

Bernard Donaghy

1905 novembere és 1906 augusztusa között volt a Manchester játékosa (3 mérkõzésen szerepelt). Közlegényként szolgált a Royal Inniskilling Fusliers I. zászlóaljában. Akció közben tûnt el, feltehetõleg megölték 1916. július 1-jén Somme-nál. A Thiepval Memorialban állítottak emléket neki.

Arthur Hooper

1909 októbere és 1914 júniusa között játszott a Unitedben (7 mérkõzésen 1 gólt szerezve). A The King's Own (Royal Lancaster Regiment) 8. zászlóaljában szolgált közlegényként. 1916. április 4-én belehalt sérüléseibe. A Lijssenthoek Katonai Temetõben helyezték végsõ nyugalomra Belgiumban.

Oscar H. S. Linkson

1908 júliusa és 1913 augusztusa között képviselte a Unitedet (59 alkalommal szerepelt). A Middlesex Regiment 17. zászlóaljában szolgált közlegényként. Bevetés közben tûnt el, feltehetõleg megölték 1916 augusztus 8-án Somme-nál. A Thiepval Memorialban állítottak neki emléket.

Alexander 'Sandy' Turnbull

1907 és 1915 között játszott a Unitedben (247 meccsen 101 gólt szerezve). Önként jelentkezett 1915 decembere körül. Az East Surrey Regiment 8. zászlóaljában szolgált szakaszvezetõként. Bevetés közben eltûnt, feltehetõleg megölték Arras-nál 1917. május 3-án. Az Arras Memorialban állítottak neki emléket.

Thomas H. Wall

A Manchester United tartalékcsapatában szerepelt 1908 májusától nagyjából 1910 májusáig (sosem lépett pályára az elsõ csapatban). A Manchester Regiment 2. és 10. zászlóaljában szolgált közlegényként. Bevetés közben tûnt el, feltehetõleg megölték 1917 október 9-én Ypres Salientnél. A Tyne Cot Memorialban állítottak neki emléket.

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!