Buffon: Pogba olyan lehet, mint Zidane

Gianluigi Buffon szerint Paul Pogba a világ legjobb játékosává válhat a Manchester Unitednél és Zinedine Zidane-hoz hasonlította.


Az olasz kapus Zidane és Pogba csapattársa is volt a Juvénál. A United rekordigazolása a minap arról beszélt, szeretné elnyerni az Aranylabdát az Old Traffordon nyújtott teljesítményével.

 

A Juventus legendás kapusa úgy látja, a középpályás hatalmasat fejlõdött azóta, hogy Olaszországba igazolt még tiniként 2012-ben és úgy érzi, Zidane és Michel Platini szintjét is elérheti.

 

 

"Szerencsével nem lehetetlen" - mondta a 38 éves játékos. "A srác óriási harcos a pályán és persze nagy tehetség is. Ahogy bánik a labdával és amilyen gyorsan képes védekezésbõl támadásba átváltani az különleges- és nagy fájdalom nekünk az elvesztése."

 

"Nem könnyû összehasonlítani õt a múlt nagyjaival, de játékának sok részlete olyan, mint Platinié vagy Zidane játéka."

 

Pogba négyszeres bajnok a Zebrákkal és 2015-ben a Bajnokok Ligája döntõjéig jutott az olaszokkal, ahol azonban a Barcelona megállította õket. Ám Buffon szerint a francia növelni fogja trófeáinak számát Jose Mourinho irányítása alatt.

 

"Nincs kétségem, hogy Paul sikeres lesz a Premier League-ben. Lehet, hogy kell majd kis idõ, hogy megszokja, de meg fogja szokni, különösen mert jól ismeri a klubot, ami nagyon fontos."

 

"A lényeg az, hogy kiváló a hozzáállása a pályán és edzésen is. Ami leginkább hiányozni fog nekünk az az, hogy mindenkihez nagyon közel állt."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!